Gedaan met laden. U bevindt zich op: Specifieke lokalen VAC Leuven Werkplek

Specifieke lokalen VAC Leuven

Welke specifieke lokalen zijn er in het VAC Leuven? Wat als je er wil telewerken of met de fiets naar het gebouw wil komen? 

Afkolflokaal

De afkolfruimte bevindt zich in het EHBO-lokaal. De baliemedewerkers zullen de deur voor jou openen. Als het EHBO lokaal op dat moment bezet is omwille van een noodsituatie, zullen de baliemedewerkers je een andere ruimte toewijzen.

Douches

De douches voor fietsers, sporters en schoonmaakpersoneel zijn gelegen op de gelijkvloerse verdieping, vlak bij de fietsenstalling. In de gang zijn lockers voorzien voor het opbergen van sport- en fietskledij.

De kleedkastjes die zich in de kleedruimtes bevinden zijn toegewezen aan het schoonmaakpersoneel die zich dagelijks dienen om te kleden.

EHBO

Het EHBO-lokaal bevindt zich links van de toog van de koffiebar en is beveiligd met een badgelezer. De gebouwcoördinator en het baliepersoneel krijgen hier toegang toe.

Bij ongelukken of ziekte moet het baliepersoneel verwittigd worden. Zij zullen het EHBO-lokaal openen en indien nodig onmiddellijk de hulpdiensten verwittigen.

De gebouwcoördinator, de technisch beheerder en de meeste baliemedewerkers hebben een EHBO-brevet. Ook de bewakingsagenten hebben dit brevet. Aan de deur van het EHBO-lokaal hangt een lijst met alle hulpverleners. Naast het EHBO-lokaal hangt ook een AED (automatische externe defibrillator).

Fietsvoorzieningen

De beveiligde fietsenstalling met een capaciteit van 175 plaatsen kan je bereiken ter hoogte van het busstation van de Lijn. Je gebruikt de badgelezer om de fietsenstalling te betreden. Plooifietsen moeten ook in de fietsparking gestald worden.

Er is een videofoon waarmee je bij problemen contact op kan nemen met het onthaal. De dienstfietsen staan hier ook opgesteld.
Er worden in het gebouw geen fietsen toegelaten.

Inclusieve toiletten

In het Dirk Boutsgebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

Rookkamer

Het VAC is een rookvrij gebouw. Aan de hoofdingang en aan de zijingang (kant VDAB) mag niet gerookt worden. De asbakken aan de ingangen dienen enkel voor het doven van je sigaret als je toekomt.

Aan de personeelsuitgang (achterkant gebouw) is een overdekte ruimte voorzien voor rokers.

Telewerken op een satellietwerkplek

In het VAC Leuven kan je telewerken op een satellietwerkplek. Je vindt de satellietwerkplekken terug op de 15de verdieping van het gebouw.

Dropzone

Het Facilitair Bedrijf creëerde dropzones in al zijn grote kantoorgebouwen. Een dropzone is een ruimte waar entiteiten hun overtollig meubilair, planten, papier en elektronisch materiaal kunnen afzetten.

Het Facilitair Bedrijf zorgt voor de verdere afhandeling: afvoer, verkoop, interne herbestemming.

Overdekt terras

De overdekte ruimte tussen de zijkant achteraan het gebouw en het station op de gelijkvloerse verdieping werd ingericht (met duurzaam meubilair uit gerecupereerd hout) zodat je even in de frisse lucht, alleen of met collega’s, een pauze kan nemen, buiten kan brainstormen of rustig iets eten.

Praktisch:

  • het overdekte terras is bereikbaar via de deur naast de loketten, vervolgens neem je de trap;
  • je dient het te reserveren via het onthaal (een roomie komt er ook nog);
  • een whiteboard is aanwezig;
  • er is geen stopcontact. De ruimte is niet echt bedoeld om hybride werken te werken, wel om elkaar te ontmoeten.