Gedaan met laden. U bevindt zich op: Lokale en provinciale verkiezingen

Lokale en provinciale verkiezingen

Op zondag 13 oktober 2024 worden lokale en provinciale verkiezingen gehouden. Die dag kunnen de inwoners van de Vlaamse gemeenten hun stem uitbrengen voor:

  • de gemeenteraden
  • de provincieraden
  • de stadsdistrictsraden in Antwerpen.

De vorige verkiezingen werden gehouden op zondag 14 oktober 2018. Op 16 juni 2019 werden buitengewone gemeenteraadsverkiezingen gehouden in Bilzen.

Mensen die stemmen in stemhokjes
© Lieven Van Assche

In de zes Vlaamse faciliteitengemeenten rond Brussel en in Voeren werden ook schepenen, OCMW-raadsleden en leden van het vast bureau rechtstreeks verkozen.

In de 15 Vlaamse gemeenten die op 1 januari 2019 zijn gefuseerd werden buitengewone verkiezingen georganiseerd.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur organiseert en coördineert de lokale en provinciale verkiezingen in Vlaanderen. Op de website Vlaanderenkiest.be(opent in nieuw venster) vindt u:

Op Vlaanderenkiest.be kunt u de uitslagen van de verkiezingen(opent in nieuw venster) raadplegen (opgelet: werkt niet op Internet Explorer). U vindt er ook de resultaten van de voorgaande verkiezingen.

Wenst u op de hoogte te blijven van de verkiezingsactualiteit? Abonneer u dan op de nieuwsbrief vlaanderenkiest.be(opent in nieuw venster) of het twitterkanaal @ABB_Vlaanderen(opent in nieuw venster).

Lokale verkiezingen in Brussel

De gemeenteraadsverkiezingen in de 19 Brusselse gemeenten werden georganiseerd door het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel vindt u op verkiezingen2018.brussels(opent in nieuw venster).

Veelgestelde vragen