Gedaan met laden. U bevindt zich op: Naar woningverwarming met warmtepomp of warmtenet

Naar woningverwarming met warmtepomp of warmtenet

Door afscheid te nemen van stookolie en aardgas, kan de CO2-uitstoot beperkt worden. De toekomst is: verwarmen met een warmtepomp of aansluiten op een warmtenet.

Wacht niet tot uw ketel uitvalt, om na te denken over alternatieven voor stookolie of aardgas. Want als u snel moet beslissen, is de keuze zeer beperkt. Toch als uw woning nog niet energiezuinig is.

Welke verwarming kiezen op korte en lange termijn?

Deze video brengt de stappen in beeld naar duurzame, toekomstgerichte woningverwarming.

Inhoud is aan het laden

Stappenplan naar duurzame verwarming van uw woning

Is uw woning warmtepompklaar?

Met de gebruiksvriendelijke tool ‘Warmtepompklaar’ kunnen eigenaars in enkele stappen achterhalen of hun huis of appartement duurzaam verwarmd kan worden met een warmtepomp of zij eerst nog extra moeten isoleren.

Financiële steun

Elke eigenaar en investeerder in bestaande woongebouwen en niet-residentiële gebouwen, komt in aanmerking voor Mijn Verbouwpremie voor het plaatsen van een nieuwe warmtepomp.

Studies

Vito/EnergyVille onderzocht de haalbaarheid van verwarming door middel van een (hybride) warmtepomp in bestaande woongebouwen met verschillende typologieën, groottes en isolatiegraden.

Via simulaties is onderzocht wat de keuze voor een (hybride) warmtepomp in verschillende situaties betekent voor de kostprijs en voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het energiegebruik op basis van fossiele brandstoffen.