Gedaan met laden. U bevindt zich op: Omgevingsvergunning: Tent, stacaravan of mobilhome plaatsen, Beperkt opslaan van materiaal bij een woning

Omgevingsvergunning: Tent, stacaravan of mobilhome plaatsen, Beperkt opslaan van materiaal bij een woning

Wenst u een grond te gebruiken voor opslag van materiaal of voor het plaatsen van caravans, campers of tenten, dan heeft u een omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning) nodig.

Mits aan een aantal voorwaarden voldaan wordt, geldt voor deze ingrepen een vrijstelling van de vergunningsplicht.

  Informeer ook altijd bij uw gemeente

  Let op: Deze pagina bevat enkel algemene informatie. Lokale regels kunnen echter strenger zijn. Zo kan een gemeente bijkomende voorwaarden of andere procedures opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

  Vergunningsplichtig of vrijstelling?

  In principe heeft u voor de opslag van materiaal of voor het plaatsen van caravans, campers of tenten altijd een vergunning nodig. Onder bepaalde voorwaarden geldt een vrijstelling van de vergunningsplicht.

  Ga na of uw project voldoet aan de voorwaarden voor een vrijstelling.

  Let op: Wordt een constructie (containerwoning, yurt, mini-huisje,...) bewoond dan is altijd een vergunning nodig.

  Als uw project niet aan al deze voorwaarden voldoet, is het vergunningsplichtig. Doorloop dan onderstaande stappen.

  Een omgevingsvergunning aanvragen

  Wat na de aanvraag

  Binnen de dertig dagen na het indienen van de aanvraag krijgt u bericht over de volledigheid en ontvankelijkheid van de aanvraag. U verneemt dan ook of de aanvraag onderworpen moet worden aan een openbaar onderzoek.

  U kunt een beslissing verwachten binnen de drie (procedure zonder openbaar onderzoek) tot zes maanden (procedure met openbaar onderzoek). Deze termijnen zijn richtinggevend, niet bindend.