Gedaan met laden. U bevindt zich op: Omgevingsvergunning: Bouwen van een huis (nieuwbouw)

Omgevingsvergunning: Bouwen van een huis (nieuwbouw)

U wilt een woning bouwen (nieuwbouw)? Dan moet u eerst een omgevingsvergunning aanvragen.

  Informeer ook altijd bij uw gemeente

  Let op: Deze pagina bevat enkel algemene informatie. Lokale regels kunnen echter strenger zijn. Zo kan een gemeente bijkomende voorwaarden of andere procedures opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

  Een omgevingsvergunning aanvragen

  Wat na het indienen van de aanvraag?

  Bij een vergunningsaanvraag krijgt u binnen de dertig dagen na het indienen bericht over de volledigheid en ontvankelijkheid van de aanvraag. U verneemt dan ook of de aanvraag onderworpen moet worden aan een openbaar onderzoek.

  U kunt een beslissing verwachten binnen de drie (procedure zonder openbaar onderzoek) tot zes maanden (procedure met openbaar onderzoek). Deze termijnen zijn richtinggevend, niet bindend.

  Bij een weigering van de vergunning heeft u dertig dagen de tijd om beroep in te dienen tegen de beslissing. U kunt ook overwegen om een aangepaste aanvraag in te dienen. Doe dit zeker in overleg met de gemeente.

  Als de vergunning werd geweigerd, moet in bepaalde gevallen ook een affiche aangeplakt worden. Contacteer de gemeente voor de tekst van de affiche.

  Als de vergunning werd verleend moet de beslissing met een affiche aangeplakt worden. Contacteer de gemeente met betrekking tot de tekst van de affiche. Er mag pas gestart worden vanaf de 35ste dag na de aanplakking. Tijdens deze periode kunnen derden beroep aantekenen tegen de beslissing.