Gedaan met laden. U bevindt zich op: Praktische informatie over het PFAS-bloedonderzoek PFAS-bloedonderzoeken algemeen

Praktische informatie over het PFAS-bloedonderzoek

Neem deel aan de moeder-kindstudie

Naast een individuele bepaling van PFAS in bloed is er een deelstudie: de moeder-kindstudie. Interesse? In het toestemmingsformulier kunt u aangeven aan welke deelstudies u wenst mee te doen.

  • Wat houdt de moeder-kindstudie in? Binnen die studie gaan we de PFAS-waarden van kinderen jonger dan 12 jaar en hun biologische moeder met elkaar vergelijken om te onderzoeken of er verbanden tussen de 2 zijn en zo ja, welke verbanden. Voor deze studie zijn we op zoek naar zoveel mogelijk moeder-kindkoppels.

Er was ook nog een validatiestudie. Die is intussen afgerond. Bij de validatiestudie werd onderzocht of de vingerprikmethode voor kinderen even goed de PFAS-gehaltes in bloed kan meten als de klassieke elleboogprik voor deelnemers ouder dan 12 jaar. De studie toont aan dat dit het geval is. U vindt de resultaten terug op de pagina Groepsresultaten van het onderzoek.

Bloedafnamelocatie in Zwijndrecht open tot en met 13 juni. Maak nu een afspraak.

Het testcentrum Z+ Center in Zwijndrecht opent opnieuw vanaf maandag 29 april. Het testcentrum zal vanaf dan elke week open zijn van maandag tot en met donderdag en dit tot en met donderdag 13 juni 2024.

Z+Center
Statiestraat 135, 2070 Zwijndrecht
Open van 29 april tot en met 13 juni.
Open op:
- maandag 8.30-16.30 uur
- dinsdag 12-19 uur
- woensdag 12-19 uur
- donderdag 8.30-16.30 uur

Hoe bereikt u de locatie?

- met het openbaar vervoer: met tram 3 ; bus 81, 82, 85 en 87 ; trein S34.

- met de auto: er is parking aan de garage, aan de linkerkant van het gebouw. U kunt ook parkeren aan de sporthal of aan het station.

- met de fiets: er is een fietsenstalling aan de garage aan de linkerkant van het gebouw.

Toegankelijk voor minder mobiele personen.

Teller

In totaal hebben 13.687 mensen zich aangemeld. Via de teller(opent in nieuw venster) kunt u zien hoeveel mensen zich per gemeente hebben aangemeld.