Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn VerbouwPremie voor buitenmuur

Mijn VerbouwPremie voor buitenmuur

Vraag hier Mijn VerbouwPremie aan

Welke werken

Voor wie

  • Elke eigenaar en andere investeerder die een bestaande spouwmuur navult of buitenmuurisolatie aanbrengt langs (de binnen- of buitenkant van) de buitengevel en eventueel gelijktijdig de asbesthoudende gevelbekleding verwijdert, komt in aanmerking voor een premie.
  • Een eigenaar-bewoner uit de middelste of laagste inkomenscategorie of een verhuurder aan een woonmaatschappij kan de premie ook aanvragen voor renovatiewerken (zie rubriek ‘Welke’) op voorwaarde dat de buitenmuur voldoende is geïsoleerd. Sommige werken komen enkel in aanmerking in combinatie met het aanbrengen van nieuwe isolatie.
  • Bij werken aan de van het komt de (basis)premie voor het isoleren van de buitenmuur en eventueel voor de gelijktijdige asbestverwijdering toe aan de investeerder van het volledige appartementsgebouw. Is er een opgericht? Dan komt de premie toe aan hen. Eigenaar-bewoners die behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie én verhuurders aan een woonmaatschappij kunnen een aanvullende Mijn VerbouwPremie aanvragen voor alle bovengenoemde werken (zie rubriek ‘Welke werken’) in de categorie buitenmuur.

Voorwaarden

Bedrag

Benieuwd welke premies u kan aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator(opent in nieuw venster) 2024.

De premiepercentages van 50% en 35% in de laagste en middelste inkomensgroep gelden voor alle premieaanvragen tot en met 31-12-2024. Vanaf 2025 zullen de premiebedragen dalen.

Welke documenten

Documenten die nodig zijn om de premie aan te vragen:

Veelgestelde vragen