Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn VerbouwPremie voor appartementen en appartementsgebouwen

Mijn VerbouwPremie voor appartementen en appartementsgebouwen

U kunt een premie aanvragen voor zowel de privatieve als de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Voor werken aan de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw bestaat er de basispremie én de aanvullende premie.

  Vraag hier Mijn VerbouwPremie aan

  U kunt Mijn VerbouwPremie online aanvragen via Mijn VerbouwLoket. Bent u hier onvoldoende mee vertrouwd, dan kunt u het woonloket van uw gemeente of het Energiehuis voor uw gemeente(opent in nieuw venster) contacteren om u te helpen bij uw aanvraag.

  Premie voor privatieve delen appartementsgebouw

  Voor vernieuwing van en renovatiewerken aan de individuele delen of individuele installaties van uw appartement, kunt u een Mijn VerbouwPremie aanvragen zoals dat ook voor eengezinswoningen kan.

  Basispremie voor gemeenschappelijke delen appartementsgebouw

  De basispremie is de premie voor de investeerder bij werken aan de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw.

  Aanvullende premie gemeenschappelijke delen appartementsgebouw

  Sinds 1 februari 2024 kunnen eigenaar-bewoners die behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie én verhuurders aan een woonmaatschappij voor investeringen in de gemeenschappelijke delen of bepaalde collectieve installaties van een appartementsgebouw een aanvullende premie aanvragen.

  De aanvullende Mijn VerbouwPremie voor werken aan de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw zorgt ervoor dat u als eigenaar-bewoner uit de laagste en middelste inkomenscategorie recht hebt op dezelfde premies als eigenaar-bewoners van eengezinswoningen voor gelijkaardige werken.

  Begrippen bij appartementen

  Instructievideo's Mijn VerbouwPremie voor appartementsgebouwen

  Deze instructievideo’s geven meer uitleg over de Mijn VerbouwPremie voor gemeenschappelijke delen en installaties van appartemenstgebouwen en de aanvraag van de basispremie door een VME.

  Inhoud is aan het laden
  Inhoud is aan het laden

  Veelgestelde vragen