Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn VerbouwPremie voor warmtepomp

Mijn VerbouwPremie voor warmtepomp

Vraag hier Mijn VerbouwPremie aan

Welke warmtepompen

Een warmtepomp is een toestel dat warmte uit de natuur haalt en afgeeft in de woning. Het is ideaal voor een goed geïsoleerde woning met aangepaste radiatoren, ventilo-convectoren, vloer- of muurverwarming. Terwijl de klassieke verwarmingssystemen volledig op (fossiele) brandstof of elektriciteit draaien, haalt een warmtepomp tot 80% van haar energie uit de bodem, het grondwater of de lucht. Dat zorgt ervoor dat een warmtepomp - samen met warmtenetten - tot de meest toekomstbestendige en meest energie-efficiënte verwarmingsoplossingen behoort.

Voor wie

  • Elke eigenaar en investeerder in bestaande woon- en komt in aanmerking voor een premie voor het plaatsen van een nieuwe warmtepomp.  
  • Bij een gemeenschappelijke warmtepomp die dient voor meerdere van een komt de premie toe aan de investeerder voor het volledige appartementsgebouw. Is er een vereniging van mede-eigenaars (VME) opgericht? Dan komt de premie toe aan de .

Voorwaarden

Bedrag

Benieuwd welke premies u kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator.(opent in nieuw venster)

Welke documenten

Documenten die nodig zijn om de premie aan te vragen

Is uw woning warmtepompklaar

Velen weten niet of hun woning geschikt is voor een warmtepomp. Nochtans is deze manier van verwarmen dé toekomst, omdat het zo energiezuinig en klimaatvriendelijk is.

Met de gebruiksvriendelijke tool ‘Warmtepompklaar’ kunnen eigenaars in enkele stappen achterhalen of hun huis of appartement duurzaam verwarmd kan worden met een warmtepomp of zij eerst nog extra moeten isoleren.

Veelgestelde vragen