Mijn Burgerprofiel algemeen

Bekijk de veelgestelde vragen over Mijn Burgerprofiel.

Aan- en afmelden op Mijn Burgerprofiel

Is Mijn Burgerprofiel nieuw voor u en wilt u eerst meer uitleg over hoe het aanmelden werkt zelf bekijken? Op Vlaanderen.be kan u een stappenplan bekijken over hoe u op Mijn Burgerprofiel aan kunt melden.

Waar aanmelden? Op de websites van deze instanties/organisaties kan u in de header bovenaan rechtstreeks op Mijn Burgerprofiel aanmelden. U ziet er rechts een icoon van Mijn Burgerprofiel waarop u moet klikken om aan te melden.

U kan via meerdere veilige aanmeldopties aanmelden , zoals met identiteitskaart en kaartlezer, of met itsme, of via uw geactiveerde digitale sleutels.

Na het aanmelden ziet u dat het icoon van Mijn Burgerprofiel in de header bovenaan uw naam bevat. U klikt er op om te bekijken welke meldingen er voor u klaar staan of om naar 1 van de pagina’s van Mijn Burgerprofiel door te klikken.

Wilt u na uw bezoek aan Mijn Burgerprofiel terug afmelden? Afmelden kan via klikken op de knop ‘Afmelden’. Toch kan het zijn dat u nadien uw naam blijft zien in de header. Na het afmelden sluit u daarom best ook uw browser af om de sessie helemaal te beëindigen.

Uitnodiging COVID-19 vaccinatie en COVID-19 certificaten

Lees meer informatie over het COVID-19 certificaat.

Meer informatie over het COVID-19 vaccin en de vaccinatiestrategie leest u op laatjevaccineren.be(opent in nieuw venster)

eBox overheidsdocumenten

Via de “digitale brievenbus” eBox heeft elke burger op een eenvoudige en veilige manier toegang tot officiële documenten van de overheid. De eBox wordt gebruikt door Federale, Vlaamse en lokale overheden om documenten te verzenden. Bekijk het overzicht van overheidsdiensten en organisaties die eBox gebruiken.(opent in nieuw venster)

Mijn Burgerprofiel app en gemeente apps

Mijn Burgerprofiel is voortaan ook beschikbaar als app. Elke gemeente kan bovendien extra lokale functionaliteiten toevoegen (lokaal nieuws, afspraak maken, melding doen, ….) aan de app en zo een gemeente app ontwikkelen. Lees meer over de functionaliteiten in de app en de beschikbare gemeente apps.