Hou overzicht over uw aanvragen en dossiers

Hebt u een aanvraag ingediend? Dan ziet u meteen hoe het ermee staat. ‘Ingediend’, ‘in behandeling’ of ‘goedgekeurd’ bijvoorbeeld. En als iets ontbreekt of u moet actie ondernemen, dan krijgt u een berichtje.

U krijgt een seintje wanneer er nieuws is

Verandert er iets aan de status van uw dossier? Komt een vervaldatum dichterbij? Is uw attest beschikbaar? U ziet in één oogopslag of er een bericht voor u is. Om het even of u zich op de website van uw gemeente of een andere overheidsdienst bevindt.

Een indeling die vertrekt van uw leven

Op Mijn Burgerprofiel vindt u uw gegevens en documenten terug per thema. Daarbij wordt uw logica gevolgd: uw gezin, uw woning, uw opleiding, uw carrière, enzovoort. U behoudt ook de controle over uw gegevens. Als er iets verandert of onjuist is, kunt u het direct melden.

Alleen bestemd voor uw ogen

De overheid hecht veel belang aan uw privacy en het beveiligen van uw gegevens. U kunt uw Burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot uw Burgerprofiel. De enige die toegang heeft tot uw Burgerprofiel bent u zelf. De overheid wil zo transparant mogelijk zijn. Binnenkort ziet u welke overheidsdiensten gegevens hebben geraadpleegd in het kader van een specifieke dienstverlenging.

Lees de privacyverklaring.

Uw profiel reist met u mee

Uw Burgerprofiel is niet gebonden aan één website. U kunt er net zo goed aan vanop Vlaanderen.be, de site van uw gemeente als die van een Vlaamse overheidsdienst. U moet niet meer zoeken naar uw gegevens, uw gegevens volgen u. Gedaan met verdwalen in het administratief labyrint.

Mijn Burgerprofiel, gemaakt om te groeien

Vlaanderen.be en Vlaamse overheidsdiensten integreren Mijn Burgerprofiel eerst op hun site. Meer en meer overheidsdiensten en gemeenten volgen en voegen ook hun gegevens toe. Intussen kunt u handig gebruik maken van de gegevens die vandaag al beschikbaar zijn. Suggesties? Laat gerust van u horen.

Bent u benieuwd om meer te zien?

Meld u dan aan via de knop rechtsboven en ontdek Mijn Burgerprofiel. Aanmelden doet u met uw e-ID, een mobiele app, de Itsme-app of sms.