Hou overzicht over uw aanvragen en dossiers

overzicht sectie meldingen binnen MBP

Hebt u een aanvraag ingediend? Dan ziet u meteen hoe het ermee staat. ‘Ingediend’, ‘in behandeling’ of ‘goedgekeurd’ bijvoorbeeld. En als iets ontbreekt of u moet actie ondernemen, dan krijgt u een berichtje.

Lees uw eBox overheidsdocumenten

overzicht sectie documenten (e-box) in MBP open vergrote weergave

Wilt u uw eBox overheidsdocumenten ook in Mijn Burgerprofiel lezen? Koppel uw eBox en blijf op de hoogte wanneer u een nieuw bericht of document ontvangt.

Ook de uitnodiging voor uw COVID-19 vaccinatie ontvangt u in Mijn Burgerprofiel. U ontvangt de uitnodiging ook altijd per brief, via de post.

U krijgt een seintje wanneer er nieuws is

overzicht knop meldingen in de hoofding van MBP open vergrote weergave

Verandert er iets aan de status van uw dossier? Is uw attest beschikbaar? Of heeft u een eBox overheidsdocument ontvangen? U ziet in één oogopslag of er een bericht voor u is. Om het even of u zich op de website van uw gemeente of een andere overheidsdienst bevindt.

Bekijk het overzicht van diensten waarvoor u meldingen kunt ontvangen in Mijn Burgerprofiel.

Bekijk het overzicht van attesten en vergunningen die beschikbaar zijn via Mijn Burgerprofiel.

Bekijk de gegevens die de overheid van u kent

Op Mijn Burgerprofiel vindt u een overzicht van uw persoonlijke gegevens terug per thema: groeipakket, mobiliteit, werk, onderwijs, enzovoort. U behoudt ook de controle over uw gegevens. Als er iets verandert of onjuist is, kunt u dit melden.

De uitnodiging voor uw COVID-19 vaccinatie en uw COVID-19 certificaten vindt u op de aparte tab ‘COVID-19’. Ouders kunnen het COVID-19 certificaat van hun kind(eren) opvragen via mijngezondheid.be ((opent in nieuw venster))

Alleen bestemd voor uw ogen

beschermde map open vergrote weergave

De overheid hecht veel belang aan uw privacy en het beveiligen van uw gegevens. U kunt uw Burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot uw Burgerprofiel. De enige die toegang heeft tot uw Burgerprofiel bent u zelf.

Lees de privacyverklaring.

Opgelet: Mijn Burgerprofiel is niet toegankelijk voor minderjarigen.

Uw profiel reist met u mee

Uw Burgerprofiel is niet gebonden aan één website. U kunt surfen naar mijnburgerprofiel.be ((opent in nieuw venster)), maar u kunt er net zo goed aan via Vlaanderen.be, de site van uw gemeente of die van een Vlaamse overheidsdienst (via 'Aanmelden' of 'Mijn Burgerprofiel' rechtsboven). U moet niet meer zoeken naar uw gegevens, uw gegevens volgen u. Gedaan met verdwalen in het administratief labyrint.

Bekijk het overzicht van overheden die toegang geven tot Mijn Burgerprofiel.

Mijn Burgerprofiel, gemaakt om te groeien

MBP groeit mee open vergrote weergave

Vlaanderen.be en Vlaamse overheidsdiensten integreren Mijn Burgerprofiel op hun site. Meer en meer overheidsdiensten en gemeenten volgen en voegen ook hun gegevens toe. Intussen kunt u handig gebruik maken van de gegevens die vandaag al beschikbaar zijn.

Bent u benieuwd om meer te zien?

Meld u dan aan en ontdek Mijn Burgerprofiel. Aanmelden kan met itsme, uw eID en een kaartlezer, of een beveiligingscode via mobiele app of sms.

Wilt u voor de eerste keer aanmelden op Mijn Burgerprofiel, maar weet u niet goed hoe u dat kunt doen? Bekijk de video die u stap per stap begeleidt.

Hebt u een probleem of vraag over Mijn Burgerprofiel? Misschien vindt u het antwoord in één van de veelgestelde vragen.