Gedaan met laden. U bevindt zich op: Zonder geldig keuringsbewijs op de baan? Onmiddellijke inning vanaf 1 januari 2024 ook mogelijk voor personenwagens Nieuwsberichten van Vlaamse Belastingdienst

Zonder geldig keuringsbewijs op de baan? Onmiddellijke inning vanaf 1 januari 2024 ook mogelijk voor personenwagens

Nieuwsbericht
17 juli 2023

Vanaf 1 januari 2024 kunnen de controlediensten van de Vlaamse Belastingdienst een onmiddellijke inning voorstellen wanneer een voertuig zich zonder geldig keuringsbewijs op de openbare weg begeeft. Deze mogelijkheid was er al voor heel wat bedrijfsvoertuigen, maar wordt nu uitgebreid naar alle voertuigen. Ook gewone personenwagens vallen binnenkort dus onder deze regeling.

Elk voertuig dat zich op de openbare weg begeeft, moet een geldig (groen) keuringsbewijs aan boord hebben. Tijdens de technische keuring wordt nagegaan of het voertuig aan alle wettelijke bepalingen voldoet en worden verschillende elementen getest, zoals bijvoorbeeld de remmen en de lichten. Deze technische keuring heeft een positieve impact op de verkeersveiligheid en het milieu. Zowel de politie als de Vlaamse Belastingdienst kan hier op controleren.

Bij een onmiddellijke inning bij personenwagens bedraagt het boetebedrag 116 euro. De controles kunnen gebeuren bij staandehouding of door het inzetten van ANPR-camera’s die nummerplaten kunnen herkennen.

Voor meer info kan u terecht op de pagina over de technische eisen van voertuigen.