Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaamse Randfonds investeert 750.000 euro in IGS ‘Zennevallei Hergist’ Nieuwsberichten van Vlaamse Rand

Vlaamse Randfonds investeert 750.000 euro in IGS ‘Zennevallei Hergist’

Nieuwsbericht
18 maart 2022

De Vlaamse Regering heeft beslist om vanuit het Vlaamse Randfonds een investeringssubsidie van 750.000 euro toe te kennen aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) ‘Zennevallei Hergist’. Via dat IGS willen de lokale besturen van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel samen met de Vlaamse overheid voor een nieuwe dynamiek zorgen in de Zennevallei.

Slot van Beersel

De lokale besturen dragen gezamenlijk ook nog eens 360.000 euro bij, zodat er in het totaal ruim 1 miljoen euro beschikbaar is voor de periode 2022-2024. Met dat geld wil het IGS extra troeven creëren om meer bezoekers naar de Zennevallei te lokken.

De Zenne zelf dient daarbij als rode draad. Via een Zennepad, zachte recreatie zoals klimmen en kajakken, de opwaardering van nabijgelegen bedrijventerreinen en de wisselwerking met brouwerijen krijgt de meanderende stroom de aandacht die ze verdient.

Als kers op de taart zal de Zennevallei elke drie jaar het decor vormen van een heuse triënnale. Ontdek hier het programma van de eerste editie in 2023.(opent in nieuw venster)

Naast de streekeigen bieren is er dus in de Zennevallei nog veel meer aan het gisten. Binnenkort kan ook jij er komen proeven van het resultaat.