Gedaan met laden. U bevindt zich op: Luchtopnamen Onze oplossingen

Luchtopnamen

Op geregelde tijdstippen organiseert Digitaal Vlaanderen fotovluchten. Zo staan we in voor het updaten van de luchtopnamen van gebiedsdekkend Vlaanderen. 

Vlaanderen is een dichtbebouwde regio met een intensief landgebruik. Het gebruik en inrichting van het terrein verandert dagelijks. Daarom is het voor beleidsmakers belangrijk over gedetailleerde, actuele en kwalitatieve informatie over deze toestand te beschikken.

Orthofotomozaïken

Van de luchtopnamen worden orthofotomozaïeken gemaakt. Een orthofotomozaïek is een fotorealistische weergave van het reële landgebruik voor relatief uitgestrekte gebieden. Het product is geometrisch correct zodat het als een kaart gebruikt kan worden. Via een zogenaamde vliegdagcontour kan ook de precieze opnamedatum van iedere mozaïek achterhaald worden. Orthofotomozaïeken worden typisch gebruikt als rasterachtergrondlaag en voor het opbouwen, controleren en/of actualiseren van thematische bestanden. Digitaal Vlaanderen biedt de orthofotomozaïeken gratis als open data aan.

De luchtopnamen en orthofotomozaïeken zijn een bouwsteen voor Vlaanderen Radicaal Digitaal.

Aan de slag met luchtopnamen

In de kijker: tevreden gebruikers

“We gebruiken de luchtfoto van Digitaal Vlaanderen. Zoiets hebben ze in de meeste landen niet. 10cm precisie, maximaal 1 jaar oud.”

Joost Schouppe van OpenStreetMap vertelde over zijn ervaring met de luchtopnamen. Lees hier het interview.

Nieuws