Gedaan met laden. U bevindt zich op: Winnaars Future Proef Award 2024 FUTURE PROEF AWARD

Winnaars Future Proef Award 2024

Op 22 april 2024 reikten we aan de VUB in Brussel de allereerste Future Proef Awards uit. Hieronder krijg je een overzicht van de winnaars in elke categorie.  We ontvingen in 2023 bijna 200 inzendingen voor de allereerste editie van de Future Proef Award. Vier studenten wonnen een award met hun eindproeven, vijf andere studenten werden ook in de bloemetjes gezet.

In de categorie Masterproeven ging de prijs naar Fien Van Sevenant (UGent) voor haar onderzoek naar lokale voedselproductie voor zorginstellingen rond Gent. Sophia van Sloun (LUCA School of Arts) won bij de professionele bachelors met haar project voor het opvangen van geluiden in bomen om het publiek bewust te maken van de actuele klimaatcrisis. Zij deelt de eerste plaats met Amber Claeys (PXL), die de vergroening van begraafplaatsen in de regio Haspengouw onderzocht. Viktor Van den Eede (AP Hogeschool Antwerpen) zette een ecologisch ‘Time-out’ project op voor jongeren met gedragsproblemen en won daarmee de hoofdprijs in de categorie Graduaatsproeven.

De winnaars van de Future Proef Award gingen met 3000 euro naar huis. Voor de gedeelde eerste plaats bij de bachelors ontvingen beide laureaten elk 1750 euro. De laureaten op de 2e en de 3e plaats ontvangen elk een geldprijs van 500 euro.

Hieronder vind je een overzicht van de laureaten in elke categorie.

Categorie masterproeven