Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaamse Zorgkas

Vlaamse Zorgkas

De Vlaamse Zorgkas is er voor iedereen die niet terecht kan bij een andere zorgkas of zich daar niet op tijd bij heeft aangesloten. Ze beheert de dossiers van haar leden van aanvraag tot uitbetaling. En neemt daarbij de rol op als openbaar alternatief en sociaal vangnet.

U rekent op de Vlaamse Zorgkas voor advies, begeleiding bij uw aanvragen en de uitbetaling van uw zorgbudget. Via de derde-betalersregeling geven we ook tegemoetkomingen aan zorginstellingen en aan verstrekkers van rolstoelen en andere mobiliteitshulpmiddelen. Dat is allemaal mede mogelijk dankzij de solidariteit van de jaarlijkse zorgpremie.

Nieuws

Leden van de Vlaamse Zorgkas kunnen vanaf nu hun dossier opvolgen via Mijn Burgerprofiel

Bent u aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas? Dan kunt u voortaan de status van uw betalingen voor de Vlaamse Zorgkas opvolgen via Mijn Burgerprofiel. Mijn burgerprofiel is een online overheidsloket waar u een overzicht krijgt van al uw overheidszaken.

Bent u bijvoorbeeld vergeten of u uw zorgpremie al betaald heeft? Of wilt u graag uw laatste aanrekeningen van de Vlaamse Zorgkas bekijken? Dan kunt u zich aanmelden op Mijn Burgerprofiel via de balk bovenaan deze website. Inloggen kan onder andere via uw elektronische identiteitskaart of met de app Itsme. De informatie is beschikbaar onder de tab ‘uw gegevens’ onder het thema ‘welzijn en zorg’.

Ook wie recht heeft op een zorgbudget, kan in Mijn Burgerprofiel terecht om de uitbetalingen op te volgen. En brieven die u van de Vlaamse zorgkas krijgt, kunt u voortaan ook daar terugvinden. Zo houdt u gemakkelijk overzicht over uw betalingen en kunt u op elk moment zelf de laatste stand van zaken van uw dossier online raadplegen, zowel via de website als via de app. Later zal u er ook zelf gegevens kunnen doorgeven of wijzigen, zoals bijvoorbeeld uw bankrekeningnummer.

Benieuwd naar meer? Surf naar de website van Mijn Burgerprofiel(opent in nieuw venster) voor meer informatie, filmpjes en een handleiding over hoe u Mijn Burgerprofiel gemakkelijk kunt gebruiken.

Herinneringsbrief zorgpremie verstuurd

Vanaf 13/11/2023 wordt er een herinneringsbrief verstuurd naar de leden van de Vlaamse Zorgkas. Indien u de zorgpremie voor 2023 of eerdere zorgpremie nog niet betaalde, krijgt u een brief.

Uw aansluiting

Aanbod voor burgers

Aanbod voor verstrekkers en voorzieningen

Over de Vlaamse Zorgkas

De Vlaamse Zorgkas organiseert de Vlaamse Sociale Bescherming in opdracht van de Vlaamse Overheid, samen met de andere erkende zorgkassen. De Vlaamse Zorgkas vzw maakt deel uit van het Departement Zorg van de Vlaamse Overheid.

Info onderneming

Vlaamse Zorgkas vzw
Koning Albert II-laan 35, bus 36
1030 Brussel
Ondernemingsnummer 0475.581.694 – RPR Brussel

Een klacht melden