Gedaan met laden. U bevindt zich op: IDAHOT-week: Infomoment en omstaanderstraining rond ongepast gedrag op de werkvloer Agenda van Vlaanderen Intern

IDAHOT-week: Infomoment en omstaanderstraining rond ongepast gedrag op de werkvloer

Opleiding
Afgelopen

Naar aanleiding van Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) (opent in nieuw venster)organiseert de dienst Diversiteitsbeleid en het personeelsnetwerk Overuit(opent in nieuw venster) een infomoment en omstaanderstraining rond ongepast gedrag op de werkvloer.

Datum
9 mei 2023
Tijdstip
12:00 tot 16:00
Locatie

Graaf de Ferrarisgebouw,
Koning Albert II-laan 20, Brussel

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
2 mei 2023
Dit evenement is afgelopen.

Omschrijving

Binnen de Vlaamse overheid komt subtiele discriminatie op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit & - expressie (SOGIE) nog steeds voor. Dit blijkt uit een kwalitatief onderzoek van UHasselt dat in 2021 is uitgevoerd in opdracht van de dienst Diversiteitsbeleid. Welke vormen van ongepast gedrag toont het onderzoek aan op de werkvloer en wat kan jij als omstaander/collega doen?

Tijdens een lunchsessie licht UHasselt de bevindingen toe. Geïnteresseerden kunnen daarna deelnemen aan een omstaanderstraining in samenwerking met het Agentschap Integratie & Inburgering. Het kan immers best moeilijk zijn om te reageren op ongepast gedrag, niet alleen als slachtoffer, maar ook als getuige/collega. Misschien wil je wel reageren, maar durf je niet?

Quote: “De meeste mensen vinden het belangrijk om te reageren op ongewenst gedrag. Toch zullen omstaanders in groep minder snel reageren dan wanneer ze alleen zijn.”

Tijdens de omstaanderstraining:

  • leer je wat het omstaanderseffect is. Wat maakt het nu zo moeilijk om als omstaander/collega te reageren op ongewenst gedrag?
  • staan we stil bij de verschillende stappen in het beslissingsproces om al dan niet tussen te komen.
  • leer je vijf strategieën inzetten om veilig en effectief te reageren op ongewenst gedrag aan de hand van concrete cases. Er wordt onder meer gewerkt met anonieme cases die LGBTQI+ collega’s binnen de Vlaamse overheid hebben gedeeld met de onderzoekers.

Programma

  • 12u- 13u: lunch met toelichting van UHasselt onderzoek

  • 13u- 16u: omstaanderstraining

Je kan je inschrijven voor enkel de toelichting van UHasselt OF voor het hele evenement.

Een aantal dagen voor de activiteit ontvang je een bevestigingsmail met meer praktische informatie.

Prijs

Gratis, inschrijven is wel verplicht.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Graaf de Ferrarisgebouw,

Koning Albert II-laan 20

1000 Brussel

Routeplanneropent in nieuw venster

Partners

Evenement georganiseerd door Diversiteitsbeleid
Personeel