Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kaleidos Een dossier op de Vlaamse ministerraad brengen

Kaleidos

In het digitaal platform Kaleidos kun je de documenten raadplegen van de besluitvorming van de Vlaamse Regering.  

Wat vind je in Kaleidos?

In Kaleidos vind je de agenda’s en documenten van alle vergaderingen van de huidige en vorige Vlaamse regeringen. Let wel: welke documenten precies voor jou toegankelijk zijn, hangt af van je rol bij de Vlaamse overheid.

Je vindt in Kaleidos ook een overzichtelijke tijdslijn waarbij je de voorgeschiedenis en de huidige status van een dossier kunt raadplegen.

Als je Kaleidos gebruikt, ben je zeker dat je de correcte versie van de documenten raadpleegt. Je hoeft niet meer te wachten totdat de documenten binnen je entiteit verdeeld worden, of op zoek te gaan naar de juiste SharePointsite.

Kaleidos vervangt sinds oktober 2019 het vroegere Doris.

Waarin verschilt Kaleidos van de beslissingen van de Vlaamse Regering op vlaanderen.be?

Kaleidos wordt ook gebruikt als bron voor de communicatie over de beslissingen van de Vlaamse Regering(opent in nieuw venster). Iedereen kan daar de beslissingen lezen, samen met een aantal documenten die publiek beschikbaar gemaakt worden.

In Kaleidos vind je ook interne documenten en de historiek van de dossiers. Bovendien is de zoekmachine van Kaleidos veelzijdiger.

Toegang vragen tot Kaleidos

Kaleidos is enkel toegankelijk voor:

  • personeelsleden van de kabinetten
  • personeelsleden van de Vlaamse overheid
  • personeelsleden van de strategische adviesraden
  • leden van het Vlaams Parlement en hun medewerkers

Iedereen met interesse kan toegang vragen. In functie van jouw rol in het besluitvormingsproces krijg je bepaalde rechten. Afhankelijk van jouw rechten kun je de documenten in de besluitvormingsdossiers in verschillende fases raadplegen. Ook de zoekresultaten worden gefilterd volgens jouw rechten.

Toegang aanvragen doe je via je lokale beheerder. Die vind je in de lijst van lokale beheerders(opent in nieuw venster).

Ga naar Kaleidos(opent in nieuw venster)

Om Kaleidos te gebruiken, heb je Google Chrome of Mozilla Firefox nodig. Je kunt Kaleidos dus niet gebruiken met Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari en andere browsers. Heb je nog geen Google Chrome of Mozilla Firefox? Installeer het dan via het icoontje ‘Software Center’ op je bureaublad, of contacteer de helpdesk op 02 553 90 00.

Kadeidos is niet toegankelijk op mobiele browsers en tablets.

Data integreren in eigen toepassingen

Jouw organisatie kan de informatie van Kaleidos ook integreren in een eigen toepassing. Kaleidos werkt met linked open data. Die worden via het dataplatform Themis(opent in nieuw venster) beschikbaar gemaakt voor externe toepassingen.