Gedaan met laden. U bevindt zich op: “Trots op wat de vzw Sociale Dienst al heeft verwezenlijkt” Nieuwsberichten

“Trots op wat de vzw Sociale Dienst al heeft verwezenlijkt”

Blogbericht
28 maart 2023

Wist je dat de vzw Sociale Dienst uit een raad van bestuur en een dagelijks bestuur bestaat? Een van de drijvende krachten daarachter is de voorzitter. Stijn Haeseldonckx, de huidige voorzitter van de vzw Sociale Dienst, geeft een kijkje achter de schermen!

Over het muurtje kijken

Stijn Haeseldonckx: ”Ik neem voor het eerst het voorzitterschap van de vzw Sociale Dienst op. Daarvoor zetelde ik wel al een aantal jaar in de Algemene Vergadering en in het Bestuursorgaan. Ik ben zeer sterk sociaal geëngageerd: dit voorzitterschap is dan ook een mooie opportuniteit om samen met het team van de vzw Sociale Dienst goed voor onze mensen te kunnen zorgen.”

“Ik ben enorm trots op wat we tot nu toe verwezenlijkt hebben, zeker ook op de samenwerkingen die we binnen de Vlaamse overheid hebben opgezet. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan PlusPas en onze betrokkenheid bij Gezond Leven op het Werk. Daarbij durven we over het muurtje kijken. Samen acties opzetten geeft de vzw Sociale Dienst nog meer visibiliteit.”

Steeds uitgebreidere werking

“In 2022 mochten we de dertigste verjaardag van de vzw Sociale Dienst vieren. In die tijd is heel wat veranderd en we leven in een wereld die blijft veranderen. Door de verschillende crisissen in de laatste jaren heeft de digitalisering van onze werking zich nog sneller doorgezet. Onze werking is gedurende de jaren steeds uitgebreider geworden. Het Agentschap Overheidspersoneel heeft ons een aantal personeelsleden ter beschikking gesteld en het is altijd balanceren om onze uitgebreide dienstverlening met die personeelsleden draaiende te houden. De vzw Sociale Dienst blijft wel onafhankelijk, waardoor we in vertrouwen met onze mensen kunnen werken.”

Divers publiek

“Een heel divers publiek van gerechtigden maakt gebruik van onze dienstverlening: gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden… Het blijft een uitdaging om al die gerechtigden mee te kunnen laten genieten van onze dienstverlening. We proberen voor iedereen iets op te nemen in ons aanbod. Voor gezinnen hebben we de sintactie, de familiehappening en de vakantieopvang. Alleenstaanden kunnen genieten van onze events in de kijker, museumbezoeken en onze tussenkomsten. Voor gepensioneerden organiseren we de seniorendagen en bereiden we het pensioen en de daarbij horende viering voor.”

Voor iedereen

“Elke gerechtigde en begunstigde moet zijn weg vinden naar het aanbod van de vzw Sociale Dienst. We laten niemand achter! Als ik een iets uit ons aanbod moet kiezen, is dat voor mij persoonlijk de werking van onze maatschappelijk assistenten. Daarmee maken we echt het verschil voor onze gerechtigden en begunstigden.”

“Ik wil een dikke pluim geven aan het hele team van de vzw Sociale Dienst. Ze leveren stuk voor stuk schitterend werk, waardoor we het aanbod kunnen verwezenlijken. Ik wil ook elke gerechtigde aanmoedigen om onze dienstverlening eens goed te bekijken: de vzw Sociale Dienst is er voor elk van jullie!”

Goed om te weten: het voorzitterschap van de vzw Sociale Dienst wisselt om de twee jaar. Het is telkens een afgevaardigde van een vakbondsfractie die de taak op zich neemt.