Gedaan met laden. U bevindt zich op: Week van de Peulvrucht in de restaurants Nieuwsberichten

Week van de Peulvrucht in de restaurants

Nieuwsbericht
12 februari 2024

Wil je gezond en bewust eten? Dan zijn betaalbare en milieuverantwoorde eiwitbronnen, zoals peulvruchten (rode bonen, kikkererwten, linzen, …) een slimme keuze.

Ondanks alle voordelen van peulvruchten (goedkoop, lekker en veelzijdig, snel te bereiden, goede vleesvervanger, …) is de consumptie ervan in België best laag. Met het project PEUL-CHAIN willen het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw en ILVO daar in het kader van de Vlaamse eiwitstrategie verandering in brengen. Het sluit ook aan bij de gezondheidsdoelstelling “De Vlaming leeft gezonder in 2025” en de doelstelling van de Green Deal Eiwitshift.

Ze organiseren daarom van 12 tot 18 februari 2024 de Week van de Peulvrucht.

Ook onze restaurants doen mee aan de Week van de Peulvrucht. De ganse week zullen er bereidingen zijn met peulvruchten.

Meer informatie over deze campagne

Ontdek lekkere recepten, bekijk de getuigenissen, ontdek de voordelen van peulvruchten,...