Gedaan met laden. U bevindt zich op: Een document ondertekenen vanuit de digitale handtekenmap Personeelsadministratie

Een document ondertekenen vanuit de digitale handtekenmap

Hoe onderteken je met je eID een document dat je ontvangen hebt vanuit de digitale handtekenmap? Volg het stappenplan op deze pagina.

 • Stap 1

  Ga naar het te ondertekenen document

  Open de e-mail die je ontvangen hebt vanuit de digitale handtekenmap en klik op het pictogram van het document. Je komt meteen in het te ondertekenen document terecht.

  Het onderwerp van de e-mail is ‘Handtekenmap - Goedkeuring voor aftekening vereist …’. Niets ontvangen? Controleer dan je map met ongewenste e-mails.

 • Stap 2

  Maak verbinding met je eID

  Plaats jouw eID in de kaartlezer die verbonden is met je computer en klik vervolgens links bovenaan op ‘Starten’. Je wordt automatisch geleid naar het vak waar je dient te tekenen.

 • Stap 3

  Onderteken het document

  Klik op het handtekenvak waardoor het ondertekenscherm verschijnt. Klik hier op ‘Nu ondertekenen’. Geef de pincode van je eID in en bevestig door op ‘OK’ te klikken.

  Als de ondertekensoftware KeySign Connector nog niet op jouw computer staat, dan krijg je daarover een melding op je scherm en dien je het pakket eerst te installeren.

 • Stap 4

  Klaar!

  Je hebt het document zonet digitaal ondertekend met behulp van jouw eID. Je ontvangt het ondertekende document nog via e-mail.