Gedaan met laden. U bevindt zich op: Veerkrachtcoaches Welzijn en gezondheid

Veerkrachtcoaches

Wil je jouw veerkracht op de werkvloer verbeteren? De veerkrachtcoaches staan voor je klaar. Tijdens vertrouwelijke coachingsgesprekken leren ze je omgaan met stress en werken ze samen met jou een persoonlijk actieplan uit. 

Voor wie?

  • Je bent statutair of contractueel in dienst bij de Vlaamse overheid.
  • Je wilt (proactief) je veerkracht, welbevinden of flexibiliteit op de werkvloer versterken.

Missie van de pool veerkrachtcoaches

Het belangrijkste kapitaal van de Vlaamse overheid? De medewerkers! Als professionele veerkrachtcoaches werken we mee aan hun welzijn en dat van teams en organisaties. We gaan daarbij zowel preventief als curatief te werk. Zo dragen we bij aan een welzijnscultuur waarin medewerkers betrokken en gemotiveerd aan de slag kunnen blijven.

Waarvoor kan je terecht bij een veerkrachtcoach?

Iedereen die in deze drukke, uitdagende tijden aan zijn of haar mentale welzijn wil werken is welkom bij de veerkrachtcoach. Hij of zij helpt je om je persoonlijke veerkracht, je welbevinden en je aanpassingsvermogen binnen je werkcontext te verhogen … of op punt te houden, want net als je fysieke gezondheid kun je ook je mentale gezondheid best preventief onderhouden.

Inhoud is aan het laden

Hoe helpt een veerkrachtcoach?

Een veerkrachtcoach ondersteunt je binnen je werksituatie door te luisteren, coachen en adviseren. Jullie werken daarbij zoveel mogelijk preventief. De veerkrachtcoach leert je technieken om beter om te gaan met stress, helpt bij de opstelling van een persoonlijk actieplan om je doelen te bereiken, of biedt zeer gerichte, specifieke begeleiding op maat. Je gesprekken met je veerkrachtcoach zijn altijd vertrouwelijk.

Zélf actief aan de slag

Je mag je veerkrachtcoach gerust zien als een sparringpartner: hij of zij zet je in beweging, maar jij levert de meeste inspanningen. Toch betekent dit niet dat je er alleen voor staat: je coach is altijd daar om je te ondersteunen, begeleiden … én uit te dagen. Zo halen jullie samen het beste uit dit traject.

Praktisch

Een coachingstraject omvat gemiddeld 5 gesprekken van ongeveer een uur. Die zijn altijd gratis.

Vraag een veerkrachtcoaching aan

Hieronder vind je alle veerkrachtcoaches. Mail je coach om een gesprek in te plannen. Is er geen veerkrachtcoach voor jouw domein? Mail dan naar veerkracht@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).