Lokaal product van de week: paprika
We zetten samen met VLAM elke week een lokaal seizoensproduct in de kijker.
Paprika
Onze chefs serveren deze week heerlijke zomerse gerechten met paprika.
Paprika is een kleurrijke en veelzijdige groente die in tal van gerechten gebruikt kan worden! Groene paprika’s hebben een wat scherpere smaak, terwijl rode, gele en oranje variëteiten eerder zoet smaken. Ook puntpaprika’s – lang en grillig van vorm – smaken zoet. Maar welke variant je ook kiest, paprika voegt altijd een smaakvolle toets toe aan je maaltijden. Je kunt ze rauw eten, grillen, bakken, vullen of verwerken in een stoofpotje.
Wist je trouwens dat …
de groene paprika eigenlijk een onrijpe vrucht is die bij volledige rijpheid rood kleurt?
een paprika meer vitamine C bevat dan een kiwi?
Tip: Verteer je de schil niet goed? De schil komt makkelijk los als je ze onder de grill legt, of je kan paprika’s ook snel en makkelijk schillen met een dunschiller.
Op zoek naar meer inspirerende recepten met paprika? Bezoek www.lekkervanbijons.be(opent in nieuw venster) voor meer ideeën.