Gedaan met laden. U bevindt zich op: Van en naar VAC Leuven Dirk Bouts (VAC Leuven)

Van en naar VAC Leuven

Zoals alle grote kantoorgebouwen van de Vlaamse overheid is ook het Dirk Boutsgebouw vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Met de wagen natuurlijk ook.

Adres

Dirk Boutsgebouw

Diestsepoort 6
3000 Leuven

De ingang van het gebouw ligt aan de kant van het busstation.
​​​​​​​
Alle informatie over hoe je het gebouw kunt bereiken vind je op Vlaanderen.be(opent in nieuw venster).

Parkeren

Het Dirk Boutsgebouw ligt aan de Diestsepoort op de Ring rond Leuven (R23).

Het gebouw heeft een eigen parkeergarage aan de achterzijde (Vuurkruisenlaan), maar die is enkel toegankelijk voor personeelsleden van de Vlaamse overheid met als standplaats VAC Leuven.

Andere bezoekers kunnen hun wagen achterlaten aan de betalende parkings De Bond of Station op wandelafstand van het gebouw.

Er worden geen plaatsen toegewezen, met uitzondering van verhoogde voertuigen (vrije hoogte 2 m). Bestuurders met verhoogde voertuigen moeten via de Diestsepoort de parking inrijden.

De parkeerplaatsen voor wagens op LPG zijn gemarkeerd.

Om toegang te krijgen tot de parking doe je aan aanvraag via Facilipunt(opent in nieuw venster) om de toegangsrechten op je persoonlijke toegangsbadge te activeren. Je vermeldt in de aanvraag duidelijk het merk, type en je nummerplaat. Elke latere wijziging van merk, type en/of nummerplaat geef je eenvoudigweg via Facilipunt door. Meer informatie vind je in het parkeerreglement.

Plaatsen voor personen met een beperking of chronische ziekte

Personeelsleden en bezoekers met een beperking of chronische ziekte kunnen parkeren op de aangepaste parkeerplaatsen in de ondergrondse parking.

Bezoekers dienen hun parkeerkaart voor mensen met een beperking, uitgereikt door de FOD Sociale Zekerheid, te tonen aan de camera bij de slagboom).

De parkeerplaatsen voor personen met een beperking zijn gemarkeerd.

Leveranciers

De loskade voor grote leveringen ligt aan de Vuurkruisenlaan, naast de ingang van de parkeergarage.

Parkeerreglement

Meer informatie vind je terug in het parkeerreglement(Word bestand opent in nieuw venster).

Fietsvoorzieningen

De beveiligde fietsenstalling met een capaciteit van 175 plaatsen kan je bereiken ter hoogte van het busstation van de Lijn. Toegang kan alleen met je badge.

Sleutels voor de dienstfietsen zijn af te halen aan het onthaal. De sleutel van de lockers voor de plooifietsen kan je ook aan het onthaal afhalen.

Er is ook een videofoon voorzien waarmee je bij problemen contact op kan nemen met het onthaal. Er worden in het gebouw géén fietsen toegelaten.

Dienstfietsen

Het Facilitair Bedrijf beschikt in het Dirk Boutsgebouw over 19 dienstfietsen. Voor korte dienstverplaatsingen kan je een dienstfiets uitlenen via Facilipunt(opent in nieuw venster). Daarbij heb je de keuze tussen een gewone fiets, een elektrische fiets en een plooifiets. Aan het onthaal vraag je de sleutels voor de bijhorende fietssloten. Waarschuw de balie bij een technisch defect, zodat dit kan hersteld worden. Bezoekers kunnen geen aanspraak maken op deze fietsen.

Een fiets wordt enkel tijdens de diensturen voor één dag uitgeleend, en dienen dus voor sluiting teruggebracht te worden. Na 17 uur worden er geen fietsen meer uitgeleend.,Wanneer je een ongeval hebt gehad, neem je contact op met jouw personeelsdienst voor de verzekering. Bij eventuele schade, vandalisme of diefstal breng je de gebouwcoördinator op de hoogte.

De fietsen staan aan de hoofdbalie.