Het Jacob van Maerlantgebouw ligt aan de achterkant van het NMBS-station van Brugge. Je verlaat het station via de Sint-Michielsuitgang en loopt rechts langs het gebouw. De tweede ingang (nummer 1/2) is de hoofdingang.

Parkeren

Personeelsleden

Het Jacob van Maerlantgebouw heeft een parkeergarage voor het eigen personeel (ingang Spoorwegstraat 14).

Er worden geen plaatsen toegewezen, met uitzondering van 10 plaatsen voor verhoogde voertuigen (vrije hoogte 2,10 m).

Er kan enkel toegang gegeven worden in de parking wanneer je badge ook al “uit” geregistreerd staat bij het vorige bezoek. Een badge doorgeven kan dus enkel voor problemen zorgen.

De parking is 24/24 open.

De loskade voor grote leveringen ligt aan de zijkant van het VAC, vlak voor de spoorwegbrug aan de Boeveriepoort.

Bezoekers

Bezoekers kunnen betalend parkeren in de parking, op voorwaarde dat er nog plaatsen vrij zijn. De parkeergarage van de NMBS (ook betalend) ligt aan de voorzijde van het station van Brugge.

Plaatsen voor personen met een handicap of chronische ziekte

In het VAC Brugge zijn 19 aangepaste parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap of chronische ziekte (zowel voor personeelsleden als bezoekers).

Fietsvoorzieningen

Er is een fietsenstalling aan de achteringang van het station. In de fietsenstalling van de NMBS (ook voor plooifietsen) is een afzonderlijke fietsenstalling voorzien voor de personeelsleden van VAC Brugge. De bezoekers kunnen in de publieke zone terecht op dezelfde locatie.