Gedaan met laden. U bevindt zich op: Van en naar het Belpairegebouw Marie-Elisabeth Belpairegebouw

Van en naar het Belpairegebouw

Kom je te voet, met de fiets, step of auto? Hieronder lees je hoe je toegang hebt tot het gebouw en hoe je je verder in het gebouw kan bewegen. 

Adres

Marie-Elisabeth Belpairegebouw

Simon Bolivarlaan 17
1000 Brussel

Wegbeschrijving(opent in nieuw venster)

Je komt toe aan het gebouw

Naargelang je met de fiets, te voet, met de wagen of met een motor komt neem je een andere ingang van het gebouw. Hieronder lees je in welke straat de verschillende toegangen zijn.

Met de fiets of step

Werknemers
Kom je met de fiets, of step? Dan rijd je het gebouw binnen aan de fietsingang op het gelijkvloers aan de Willem De Molstraat. Via een helling ga je naar verdieping -0.5 waar de fietsenstalling is.

  • Er is plaats voor 343 fietsen (persoonlijke fietsen + dienstfietsen), waarvan 20 grotere plaatsen voor bakfietsen.
  • Er zijn 81 oplaadpunten voor fietsen. Ze zijn verdeeld over de parkeerplaatsen voor dienstfietsen, privéfietsen en bakfietsen.
  • Er zijn lockers om je persoonlijke spullen (reservekledij, fietshelm,...) te stockeren. Een locker mag langer dan 1 dag gebruikt worden. Het zijn echter geen persoonlijke lockers. Het is niet zo dat er voor elk personeelslid een locker zal zijn in de fietsenstalling. Daarom vragen we de locker leeg te maken wanneer je hem niet regelmatig meer gebruikt voor je woon-werkverkeer. De lockers zullen ook schoongemaakt worden, dan zal het ook nodig zijn om de lockers leeg te maken. Dit zal ruim op voorhand worden aangekondigd.

  • Er zijn ook 2 brandbeveiligde kasten waar losse fiets- of stepbatterijen achter slot kunnen opgeladen worden.

Via publieke liften of trap ga je tot aan de inkomzone op het gelijkvloers of het onthaal op niveau +1. Daar kan je de trap of lift nemen naar het vergadercentrum of via de toegangspoortjes naar de kantoorverdiepingen.

Fiets ontlenen
Voor dienstverplaatsingen kan je gebruik maken van (elektrische) dienstfietsen. Je kan meteen je fiets ontlenen via de slimme sleutelkast die je in de fietsenstalling vindt. De fietsenvloot wordt systematisch uitgebreid naargelang de verhuisbewegingen.

Bezoekers
Bezoekers kunnen hun fietsen plaatsen aan de fietsenstalling aan de hoofdingang aan de Simon Bolivarlaan.

Te voet

Je neemt de hoofdingang aan de Simon Bolivarlaan nr 17.

Via de (publieke) trap of lift bereik je de onthaalzone op de eerste verdieping. Daar kan je opnieuw de publieke trap of lift nemen naar het vergadercentrum. Werknemers kunnen via de toegangspoortjes naar de kantoorverdiepingen.

Met de wagen of motor

Adres parking: Antwerpsesteenweg 59B
Openingsuren parking: van 6u tot 20u. Buitenrijden via de uitrit is steeds mogelijk, ook buiten de openingsuren. De parking is enkel voor medewerkers van de Vlaamse overheid. Toegang gebeurt met je badge, je ontvangt het toegangsrecht na een melding in Facilipunt waarbij je je wagen registreert.

De maximale hoogte van de inrit is 2,10 meter. De parking bevindt zich op niveau -4 en -5.
Er zijn 400 plaatsen voorzien voor wagens (inclusief pool- en dienstwagens) en 20 plaatsen voor motorvoertuigen. Elke parkeerplaats voor de wagens is voorzien van een laadpaal. En boven elke parkeerplaats zie je of ze vrij of bezet is. Er worden geen parkeerplaatsen voorbehouden.
Via de publieke liften of trap ga je naar de inkomzone op het gelijkvloers of naar het onthaal op verdieping +1. Je verlaat het gebouw met de wagen of motor via de helling naar de Willem De Mol-straat.

Meer informatie vind je terug in het parkeerreglement(Word bestand opent in nieuw venster).

Opgelet: voertuigen die rijden op LPG en CNG zijn niet toegelaten in de parking.

Bezoekers kunnen in het gebouw parkeren op de publieke betaalparking op verdieping -2 en -3 , langs de openbare weg of in een van de naburige betaalparkings.

Opgelet: de publieke parking is voorlopig nog niet geopend, we kunnen nu nog niet met zekerheid zeggen wanneer ze opengaat.

Op plan: de verschillende toegangen

Bekijk de verdiepingsplannen van de gelijkvloerse verdieping en verdieping -0,5, met de verschillende toegangen.