Gedaan met laden. U bevindt zich op: Zoom op de kantoorverdieping van het Belpairegebouw Marie-Elisabeth Belpairegebouw

Zoom op de kantoorverdieping van het Belpairegebouw

In het Marie-Elisabeth Belpairegebouw zullen er 11 kantoorverdiepingen zijn. Die kantoorverdiepingen zijn afgescheiden door beveiligde toegangspoortjes en dus enkel toegankelijk voor de medewerkers van de Vlaamse overheid. De kantoorverdiepingen zijn opgedeeld in “toegewezen zones” en “gedeelde zones”. 

Toegewezen vs gedeelde zone

Elke kantoorverdieping is gelijkaardig opgebouwd. De toegewezen zone ligt altijd centraal, en de gedeelde zones zijn te vinden in toren Zuid en toren Noord. Die gedeelde zones hebben gemeenschappelijke functies en zijn standaard niet toegewezen aan een specifieke entiteit. Ze zijn dus door elke medewerker van de Vlaamse overheid te gebruiken. Het is altijd een mix van individuele en samenwerkplekken. De toegewezen zone, met dubbele verdiepingshoogte, is het deel van de verdieping dat toegewezen is aan één of meerdere entiteiten.

Vanuit de liftkernen zal heel duidelijk zijn aangegeven hoe je naar de toegewezen of gedeelde zone gaat. Het opsplitsen van de circulatieroute was een bewuste keuze: zo voorkomen we dat er teveel circulatie is aan de toegewezen zone.

Elke toren heeft z'n kleurtje

Specifiek kleurgebruik in de gedeelde zones versterken de oriëntatie van de gebruiker en de herkenbaarheid van de ruimtes. Zo zal de gedeelde zone in Toren Zuid herkenbaar zijn door zalmkleurige elementen. Toren Noord kenmerkt zich dan weer door okerkleurige accenten.

Hieronder zie je enkele recente werffoto’s waar de eerste systeemwanden al geplaatst werden. Je herkent duidelijk de zalmkleur van Toren Zuid op de buitenwanden en deur. De binnenwanden hebben een lichte crèmekleur.

De kantoorverdieping in detail

Benieuwd naar de indeling van de typverdieping? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje, waar je in detail alle ruimtes van de kantoorverdieping ontdekt.

Inhoud is aan het laden