Adres

Parkeren

Het VAC Gent heeft 350 gratis parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage onder het station ‘Gent-Sint-Pieters’ aan Sint Denijslaan 244 (niveau -3). Deze plaatsen zijn enkel voor personeelsleden met standplaats VAC Gent. Wanneer de 350 plaatsen volzet zijn, kan je terecht in het betalende gedeelte (niveaus -1 en -2).

Parking hoogte: 2,40 m

Bezoekers

Bezoekers kunnen eveneens betalend parkeren op niveaus -1 en -2.

Dienstwagens

Dienstwagens zijn altijd verzekerd van een parkeerplaats. Voor woon-werkverkeer is dit in functie van de beschikbaarheid.

Bij het gebruik van de badge dient er rekening gehouden te worden met het ritme. Er kan enkel toegang gegeven worden in de parking wanneer de kaart ook al “uit” geregistreerd staat bij het vorige bezoek. Een badge doorgeven kan dus enkel voor problemen zorgen.

Leveranciers

De loskade voor grote leveringen is te bereiken via de Koningin Fabiolalaan. De inrit naar de loskade ligt aan het kruispunt met de Tenderlaan.

Nieuwe personeelsleden VAC Gent

Personeelsleden van het VAC Gent hebben gratis toegang tot de parking tot zolang er beschikbare plaatsen zijn. Hiervoor dien je je eerst te registreren aan het algemeen onthaal en je badge laten activeren om toegang te krijgen tot de parking. Gratis parkeren kan enkel in de zone 3.01 tot 3.21.

Plaatsen voor personen met een beperking of chronische ziekte

In het VAC Gent zijn aangepaste parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap of chronische ziekte.

  • Personeelsleden met een handicap of chronische ziekte kunnen parkeren op de 10 aangepaste parkeerplaatsen op het gratis gedeelte van de parking onder station Gent-Sint-Pieters.
  • Bezoekers met een handicap of chronische ziekte kunnen gebruik maken van het betalende gedeelte van de parking onder station Gender-Sint-Pieters. In totaal zijn er 64 aangepaste parkeerplaatsen.

Fietsvoorzieningen in en rond het gebouw

In de fietsenstalling van de NMBS is een afzonderlijke fietsenstalling met 300 plaatsen voorzien voor de personeelsleden van VAC Gent. De bezoekers kunnen in de publieke zone terecht, eveneens op dezelfde locatie. De fietsenstalling is te bereiken via het Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent. De fietsenstalling is beveiligd via badgecontrole. Er zijn ook plaatsen voorzien voor bakfietsen. De fietstenstalling is steeds toegankelijk met je badge.

Dienstfietsen

Voor korte dienstverplaatsingen kan je een dienstfiets uitlenen via Facilipunt ((opent in nieuw venster)). Daarbij heb je de keuze tussen een gewone fiets, een elektrische fiets en een plooifiets. Aan het onthaal vraag je de sleutels voor de bijhorende fietssloten. Waarschuw de balie bij een technisch defect, zodat dit kan hersteld worden. Bezoekers kunnen geen aanspraak maken op deze fietsen.

Een fiets wordt enkel tijdens de diensturen voor één dag uitgeleend, en dienen dus voor sluiting teruggebracht te worden. Na 17 uur worden er geen fietsen meer uitgeleend.

Wanneer je een ongeval hebt gehad, neem je contact op met jouw personeelsdienst voor de verzekering. Bij eventuele schade, vandalisme of diefstal breng je de gebouwcoördinator op de hoogte.

De fietsen staan in de fietsenstalling op verdieping -1 in de grote fietsenstalling.