Gedaan met laden. U bevindt zich op: Catering Evenement organiseren

Catering

Bij hospitality hoort vaak een hapje en een drankje. Je kiest tussen verschillende mogelijkheden om je gasten te ontvangen.

Catering volgt format

De catering die je op je evenement voorziet, hangt af van het format dat je koos: tijdstip, doelgroep, doel en planning.

Je kiest tussen verschillende mogelijkheden: ontbijt, lunch, diner, walkingdinner, receptie, …

Tip: check of je op je evenementlocatie de nodige ruimte hebt voor je cateringconcept.

Cateringtips

  • Voorzie plat en bruiswater tijdens vergaderingen.
  • Voorzie ook koffie, thee, fruitsap en eventueel een ontbijt als je vergadering vroeg in de ochtend start.
  • Maak de tijdblokken van je evenement niet te lang en voorzie een koffiepauze met versnaperingen en vers fruit.
  • Geef je gasten voldoende vrije tijd als je evenement loopt over verschillende dagen. Sommige gasten staan het liefst zelf in voor hun diner.
  • Kies voor een lichte lunch, bijvoorbeeld met broodjes of slaatjes. Zo blijven je gasten ook in de namiddag topfit.
  • Houd rekening met mensen die een dieet volgen, of een voedselallergie - of intoleranties hebben.
  • Respecteer de culturele gewoontes en religieuze voorschriften van je bezoekers.

Duurzame catering

Een duurzaam evenement organiseren, betekent dat je ook kiest voor een duurzame catering. Deze tips zetten je op weg:

  • Kies voor leveranciers en dienstverleners uit de sociale economie.
  • Kies voor lokale, biologische en seizoensgebonden voeding.
  • Kies voor producten uit de eerlijke handel.
  • Kies voor gezonde voeding en voorzie een vegetarisch alternatief.
  • Vermijd wegwerpverpakkingen en individueel verpakte maaltijden.
  • Gebruik herbruikbaar bestek en herbruikbare glazen, koppen en borden.
  • Zorg ervoor dat de gescheiden afvalinzameling perfect verloopt.
  • Geef restjes aan de voedselbanken of een plaatselijke non-profitorganisatie (als het voedsel nog voldoet aan de veiligheidsnormen).

De catering van Het Facilitair Bedrijf houdt steeds rekening met al die aspecten.

Goed om te weten: wegwerpbekers, petflessen, blikjes, wegwerpborden en -bestek zijn verboden op evenementen die worden georganiseerd door een overheidsorganisatie. Lees meer over de wetgeving voor cateringmateriaal en praktische tips voor een duurzaam event in de gids van de OVAM(opent in nieuw venster).

Catering Het Facilitair Bedrijf

Voor evenementen in de grote kantoorgebouwen van de Vlaamse overheid kun je een beroep doen op de catering van Het Facilitair Bedrijf.