Gedaan met laden. U bevindt zich op: Webteksten - voorbeeld 2 Heerlijk Helder

Webteksten - voorbeeld 2

Originele versie

Hieronder vind je de originele versie van een webtekst over de criteria die je kunt gebruiken om een therapeut te kiezen.

Betrouwbaar?

Is de therapeut ‘erkend’? Iedereen mag zich ‘therapeut’ noemen; er bestaat nog geen lijst van door de overheid erkende therapeuten. Om het kaf van het koren te kunnen scheiden kan je op de volgende zaken letten:

Is de therapeut aangesloten bij een erkende beroepsvereniging? Adressen vind je bij de Belgische Federatie van Psychologen, de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie of de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.

Wat is de visie van de therapeut? Zegt hij daar iets over? Is hij aanhanger van een bepaalde school of richting? En kan je je daarin vinden?

Vermeldt de therapeut iets over zijn basisopleiding en eventuele bijscholing?

Is de therapeut vooral gespecialiseerd in relaties of biedt hij nog andere thema’s aan? Is zijn domein niet té breed?

Is het een individueel aanbod of een groepspraktijk? Doorgaans is er in een groepspraktijk meer kwaliteitscontrole.

Heerlijk heldere versie

Hieronder vind je de heerlijk heldere versie van een webtekst over de criteria die je kunt gebruiken om een therapeut te kiezen.

  Hoe kun je weten of een therapeut betrouwbaar is?

  Iedereen mag zich therapeut of therapeute noemen. Er bestaat nog geen lijst van therapeuten die door de overheid erkend zijn. Om te weten of een therapeut betrouwbaar is, kun je op de volgende zaken letten:

  • Is de therapeut aangesloten bij een erkende beroepsvereniging? Zoek alle aangesloten therapeuten in je buurt op een van de volgende sites: Belgische Federatie van Psychologen, de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie of de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.
  • Ken je de visie van de therapeut? Zegt hij daar iets over? Is hij aanhanger van een bepaalde school of richting? En kun je je daarin vinden?
  • Weet je iets over de basisopleiding van de therapeut en eventuele bijscholing?
  • Is de therapeut vooral gespecialiseerd in relaties of werkt hij nog rond andere thema’s? Is zijn werkdomein niet te breed?
  • Werkt de therapeut alleen of maakt hij deel uit van een groepspraktijk? In een groepspraktijk is er meestal een betere kwaliteitscontrole.