Gedaan met laden. U bevindt zich op: Besluitendatabank Data en tools

Besluitendatabank

​​De besluitendatabank is een verzamelplaats voor meldingsplichtige besluiten van lokale besturen en is toegankelijk voor alle lokale en centrale overheden.  ​Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuw reglement of wil je weten welke andere besturen al ervaring hebben met een bepaalde materie? Doorzoek de meer dan 115.000 lokale reglementen, besluiten of besluitenlijsten in deze toepassing. ​ 

​​Kennisdeling tussen lokale besturen

​Met de besluitendatabank willen we informatie uit lokale besluiten verzamelen en ter beschikking stellen aan andere lokale en centrale overheden.

​Je kan filteren op specifieke besluiten of besturen, maar ook inhoudelijk zoeken op basis van trefwoorden. Via de databank word je meteen doorverwezen naar het besluit op de webpagina van het lokaal bestuur.

​De databank verzamelt enkel de besluiten die door de lokale besturen gemeld worden, zonder een kwaliteitstoets van ABB. De lokale besturen zijn dus zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun gepubliceerde besluiten.

Inhoud is aan het laden

​Naar een openbare besluitendatabank voor iedereen

​De besluitendatabank is in volle ontwikkeling! Samen met de lokale besturen werken we verder aan een openbaar zoekportaal zodat burgers en organisaties eenvoudig de lokale besluiten kunnen doorzoeken. Wij gaan actief op zoek naar hun feedback om de functionaliteiten en inhoud van de databank te optimaliseren.

Praktisch

​De databank is momenteel enkel toegankelijk voor medewerkers van de lokale besturen en centrale overheden. Wens je toegang? Vraag aan de lokale beheerder van jouw organisatie om jou het nodige gebruikersrecht (“ABB BesluitendatabankGebruiker”) toe te kennen in het Gebruikersbeheer(opent in nieuw venster).

​Weet je niet wie jouw lokale beheerder is, neem contact op met 1700(opent in nieuw venster)!

Hoe herken je een goed besluit?

In een besluit zijn er een aantal elementen die altijd aanwezig moeten zijn, ongeacht het onderwerp. Ook de leesbaarheid van een besluit is belangrijk: de beslissing moet helder en duidelijk zijn voor iedereen.