Maatgerichte implementatie van een document management systeem
Voor de burgers, klanten en alle medewerkers van de stad Gent en Stad Brugge biedt deze nieuwe aanpak het voordeel dat één van de basisvoorwaarden voor een groei naar automatisering en vereenvoudiging, namelijk een performant documentbeheer, geïmplementeerd kan worden binnen een grote verscheidenheid aan besturen door het procesgericht organiseren van documentbeheer, het gebruik van metadata en decentraal eigenaarschap.
- Initiatiefnemers
Brugge, Gent
- Penhouder
Gent
- Projectoproep
Oproep 3
- Toegekend budget
1.420.908,45 euro
Deze toepassing hergebruiken in jouw lokaal bestuur?
Ontdek welke meerwaarde dit digitaliseringsproject biedt aan burgers, ondernemingen, verenigingen en lokale besturen. Je verneemt tegelijk hoe het projectteam rekening houdt met gebruiksvriendelijkheid en e-inclusie. Tot slot krijg je info over de gebruikte bouwstenen, de timing en tips voor hergebruik van deze ontwikkeling.
Je kan de video met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden openen via het uitklapmenu onder deze video.
Timing: zomer 2024
Kennisdeling
Voor 4 scenario’s
- Basisscenario – Algemeen bestuur en passieve openbaarheid van bestuur
- Scenario gevorderd - Deelname Taskforce Stadsvernieuwingsprogramma
- Scenario expert – Beoordeling medische ongeschiktheid
- Scenario expert – Subsidieaanvraag ‘Samen aan zet’
Extra informatie
- Je vindt meer nuttige kennisdocumenten op het deelplatform ‘Floo’: checklists, draaiboeken, e-learning, governance … (zie link hieronder)
- 28/3/2023: Op het GzG-event van maart 2023 lichtte projectleider Lien Ceûppens toe hoe ze de opgedane kennis zo breed en zo goed mogelijk verspreiden, aangevuld met een toelichting door Steven Degelaen over de rol van Vloca op vlak van kennisdeling. Je kan de slides van de presentatie raadplegen of de opname bekijken. (zie links hieronder)
De informatie die hernomen is in het Besluit van de Vlaamse Regering primeert boven de informatie weergegeven op deze webpagina.