Gedaan met laden. U bevindt zich op: Brochure 'Vlaanderen in Cijfers 2024' Statistiek Vlaanderen

Brochure 'Vlaanderen in Cijfers 2024'

Nieuwsbericht
9 juli 2024

Het netwerk Statistiek Vlaanderen publiceerde recent de nieuwe brochure Vlaanderen in Cijfers 2024. Die publicatie geeft aan de hand van een brede set van Vlaamse openbare statistieken een kernachtig beeld van Vlaanderen.

De statistieken beslaan een ruime waaier aan thema’s en zijn gegroepeerd in 4 grote delen: bevolking en samenleving, economie en ondernemingen, ruimte en leefomgeving en overheid en bestuur. Bij meerdere thema’s werd ook een korte vergelijking toegevoegd van de Vlaamse gegevens met de situatie in andere regio’s in de Europese Unie.

De statistieken worden gepresenteerd in toegankelijke tabellen, figuren, infographics en kaarten. Via de website van het netwerk Statistiek Vlaanderen kunnen de statistieken opgenomen in deze brochure meer in detail geraadpleegd worden, net als de bijhorende datasets en informatie over de gebruikte bronnen en definities.

Raadpleeg de brochure online via de publicatiedatabank van de Vlaamse overheid(opent in nieuw venster). Daar kan ook gratis een gedrukte versie van de brochure besteld worden.