Gedaan met laden. U bevindt zich op: Metadata: Aantal trainers Aantal trainers

Metadata: Aantal trainers

Bron

Sport Vlaanderen

Definities

Trainer: trainers die voorkomen in de jaarlijkse ledenaangifte van de gesubsidieerde of louter erkende sportfederaties, aangesloten via een sportclub.

Binnen deze statistiek wordt elke trainer uniek geteld. Wanneer het aantal trainers (gekwalificeerd of niet-gekwalificeerd - zie verder) per jaar getoond wordt, dan wordt elke trainer 1 keer geteld. Wanneer het aantal trainers bijvoorbeeld per sportfederatie getoond wordt, dan wordt elke trainer 1 keer per sportfederatie geteld. Als men dan de optelsom neemt van het aantal trainers per sportfederatie, dan zal men zien dat men een hoger aantal trainers heeft dan louter de som van de trainers per jaar. Dat heeft te maken met het feit dat trainers bij meer dan 1 sportfederatie kunnen aangesloten zijn. Hetzelfde geldt ook voor sportclubs en voor sporten.

Gekwalificeerde/niet-gekwalificeerde trainer: alle trainers werden aan de hand van een PO-ID (een technische sleutel) automatisch opgezocht in de VOTAS-databank van de Vlaamse Trainersschool (VTS) om te bepalen of ze over een eventuele kwalificatie beschikken. Daarna werden de gegevens volledig geanonimiseerd. Elke trainer kreeg dus volledig anoniem het label ‘gekwalificeerde trainer’ of ‘niet-gekwalificeerde’ trainer. Bij de gekwalificeerde trainers werd heel wat informatie over hun kwalificaties toegevoegd, enerzijds over eventuele VTS-kwalificaties (Initiator, Instructeur B, Trainer B of Trainer A), anderzijds over de kwalificatie Lichamelijke Opvoeding (LO) (Bachelor LO, Master LO, geen LO-kwalificatie). Combinaties van kwalificaties zijn ook mogelijk (bijvoorbeeld Master LO + Trainer A). Daardoor is de som van de trainers per kwalificatie groter dan het aantal trainers met (minstens 1) kwalificatie.

Opmerkingen bij de kwaliteit

De accuraatheid van de gegevens is sterk afhankelijk van een goede registratie van de gegevens door de sportclubs. De kwaliteit van de data is daardoor wel wat aan schommelingen onderhevig.

Referenties

Naar de statistiek