Gedaan met laden. U bevindt zich op: EU ETS vaste installaties in Vlaanderen: cijferoverzicht Energie- en klimaatbeleid in cijfers

EU ETS vaste installaties in Vlaanderen: cijferoverzicht

In Vlaanderen vallen ongeveer 200 vaste installaties onder het EU ETS. Op deze pagina vindt u alle cijfergegevens hierover.

Cijferoverzicht van Vlaamse ETS-installaties

Alle informatie over geverifieerde emissies en toegewezen emissierechten is enerzijds te vinden op het transactielog van het Europese broeikasgasregister (het ‘EUTL’)(opent in nieuw venster) van DG CLIMA van de Europese Commissie. Daar worden elk jaar op 1 april de geverifieerde emissies van het afgelopen kalenderjaar gepubliceerd. Zodra deze publicatie is gebeurd, mogen ook lidstaten de emissiecijfers voor hun installaties publiceren.

Anderzijds wordt voor het Vlaams Gewest alle informatie gebundeld in één Excel-bestand, dat een overzicht geeft van de Vlaamse installaties, hun adres, emissies, toewijzingen en ingeleverde emissierechten:

Het overzicht van deze gegevens is weergegeven in onderstaande grafieken, de gedetailleerde informatie is terug te vinden in bovenstaande Excel-bestand.

Totale ETS-emissies

Deze figuur geeft een overzicht van de totale emissies onder het ETS vaste installaties in het Vlaamse Gewest.

ETS-emissies in de industriesector

Deze figuur geeft een overzicht van de totale emissies van de industrie onder het ETS vaste installaties in Vlaanderen.

ETS-emissies in de elektriciteitssector

Deze figuur geeft een overzicht van de totale emissies van de elektriciteitssector onder het ETS vaste installaties in Vlaanderen.