Gedaan met laden. U bevindt zich op: Overal stroomversnellers Projectoproepen van het VEKA

Overal stroomversnellers

Medio 2018 werden alle steden en gemeenten in Vlaanderen uitgedaagd door het Vlaams Energieagentschap om lokale energieprojecten naar voren te schuiven. Indien deze steden en gemeenten minstens 1% van hun volwassen inwoners konden overtuigen om hun stem uit te brengen op een van de voorgestelde energieprojecten, konden de steden en gemeenten aanspraak maken op een startkapitaal tot €1 per inwoner.

Via de overzichtstabel ‘Overal stroomversnellers’(PDF bestand opent in nieuw venster) kan u terugvinden welke 149 gemeenten zich konden verzekeren van de Vlaamse steun voor lokale energieprojecten.

Deadline voor het indienen van de subsidie-aanvraag was 1 november 2019.

Indienen eerste schuldvordering

Na ondertekening van het ministerieel besluit en na boekhoudkundige vastlegging van de middelen, ontvangt de gemeente een afschrift van dit besluit, samen met het inkoopordernummer dat aan het dossier werd toegekend. Daarna kan de gemeente een schuldvordering indienen.

Sjabloon schuldvordering eerste schijf(Word bestand)

Het indienen van de schuldvordering gebeurt via onderstaande online webtoepassing.

Eenmaal de schuldvordering ingediend is bij het Vlaams Energie- Klimaatagentschap, wordt een eerste schijf ten belope van 50% van het toegekende subsidiebedrag overgemaakt aan de gemeente.

Indienen saldoschuldvordering

Het saldo wordt na het indienen van een tweede schuldvordering bij het Vlaams Energie- Klimaatagentschap overgemaakt aan de gemeente. Dit pas nadat alle projecten werden afgerond.

Samen met de schuldvordering moet een financiële en functionele rapportage ingediend worden. In het ministerieel besluit wordt de inhoud van deze rapportage gespecifieerd.

Onderstaande gemeenten dienden geen subsidieaanvraag in (dd. 4/11/19):

Blankenberge
Brasschaat
Dessel
Gistel
Herne
Horebeke
Hulshout
Lummen
Middelkerke
Nieuwpoort
Oostende
Sint-Laureins
Sint-Pieters-Leeuw
Wuustwezel