Op 19 maart 2019 stelde Vlaams ombudsman Bart Weekers het jaarverslag 2018: ‘10 000 oplossingen’ voor in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. Dat is twintig jaar nadat de Vlaamse Ombudsdienst van start ging op 1 maart 1999. Het jaarverslag toont de resultaten van de alternatieve geschillenbeslechting. Resultaten die vooral bereikt worden door onvrede achter zich te laten en samen vooruit te kijken.

Het jaarverslag 2018 trok ruimer conclusies uit vijf jaar alternatieve geschillenbeslechting tijdens de legislatuur 2014-2019. En het jaarverslag blikte ook vooruit.

Meer details leest u in het persbericht (PDF bestand opent in nieuw venster). Enkele sfeerbeelden van de voorstelling kan u terugvinden in het fotoverslag.

Het jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst is gebaseerd op de eigen klachtenbehandeling, maar ook op de eerstelijnsklachtenrapporten van de overheidsdiensten zelf.

U leest het jaarverslag best samen met de bijhorende bemiddelingsboeken.

Een volledig overzicht van de parlementaire behandeling van het jaarverslag 2018 vindt u op de website van het Vlaams Parlement. ((opent in nieuw venster)) Hieronder vindt u de verslagen van de verschillende commissies waarin het jaarverslag 2018 werd besproken.