Gedaan met laden. U bevindt zich op: Jaarverslag Vlaamse Ombudsdienst 2019 Jaarverslag

Jaarverslag Vlaamse Ombudsdienst 2019

Op 3 maart 2020 stelde Vlaams ombudsman Bart Weekers het jaarverslag 2019: ‘De blik vooruit’ voor in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. Het jaarverslag toont de resultaten van de alternatieve geschillenbeslechting. Resultaten die vooral bereikt worden door onvrede achter zich te laten en samen vooruit te kijken.

Meer details leest u in het persbericht(PDF bestand opent in nieuw venster). Enkele sfeerbeelden van de voorstelling kan u bekijken in het fotoverslag.

In de nasleep van de wereldwijde #metoo-beweging kreeg de Vlaamse Ombudsdienst in 2019 een specifieke opdracht om voor drie jaar om aan de slag te gaan rond grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector. Deze opdracht werd toegekend aan de Genderkamer van de Vlaamse ombudsdienst, die sinds 2015 fungeert als Vlaams gelijkekansenorgaan voor gender en geslacht. Op 3 maart 2020 werd tevens verslag uitgebracht over één jaar bijzondere opdracht #metoo.

Een volledig overzicht van de parlementaire behandeling van het jaarverslag 2019(opent in nieuw venster) en van het Corona-addendum(opent in nieuw venster) vindt u op de website van het Vlaams Parlement. Hieronder vindt u de verslagen van de verschillende commissies waarin het jaarverslag 2019 werd besproken.