Gedaan met laden. U bevindt zich op: 100.000 nieuwe bomen dankzij ‘de Vlaamse Rand boomt' Nieuwsberichten van Vlaamse Rand

100.000 nieuwe bomen dankzij ‘de Vlaamse Rand boomt'

Nieuwsbericht
13 juli 2023

De crowdfundingcampagne ‘de Vlaamse Rand boomt’ was een overweldigend succes: tegen 2024 komen er maar liefst 100.000 bomen bij in de regio!

Campagne behaalt streefdoel

In maart lanceerde het Agentschap Binnenlands Bestuur – samen met de Bûûmplanters en Growfunding – een campagne voor nog meer bomen in de Rand. Tal van inwoners, verenigingen, bedrijven en lokale besturen droegen hun boompje bij en het streefdoel van 100.000 bomen werd vlot gehaald.

Plantlocaties gezocht

De Bûûmplanters zullen de bomen verdelen en aanplanten tijdens het volgende plantseizoen (van november tot maart). Ze zijn daarvoor nog op zoek naar plantlocaties.

Ken jij nog een geschikte plek? Neem dan een foto waarop zeker de grondbedekking en aanpalende gebouwen of andere bomen zichtbaar zijn. Die foto bezorg je aan de Bûûmplanters via het invulformulier op hun website(opent in nieuw venster). Zo kunnen zij inschatten welke locaties het meest geschikt zijn.

Bedankt aan iedereen die hielp om de mooie Vlaamse Rand nog groener te maken!