Gedaan met laden. U bevindt zich op: EPB-Software 3G EPB-software

EPB-Software 3G

Op zaterdag 22 juni 2024 tussen 7u30 en 11 uur worden onderhoudswerken doorgevoerd aan de rekenkern ProductExpress binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster kan er een tijdelijke onderbreking zijn in de mogelijkheid tot doorrekenen en indienen van energieprestatiecertificaten in de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC-NR.

Geldig voor bouwaanvragen vanaf 01.01.2012

Huidige versie

Sinds dinsdag 23 april 2024 is de versie 14.0.3 beschikbaar. Deze versie wordt ook aangeboden via een automatische update.

In de versie 14.0.3 zijn enkele bugs opgelost.

Let op
 • Om de software te installeren via de automatische update, moet u de eerste maal dat u de software opnieuw opstart, de software een tiental minuten laten openstaan zodat de update zich correct kan voorbereiden.
 • De automatische update naar deze versie is voor sommige MAC-gebruikers niet beschikbaar. Dit hangt af van het type processor/chip van uw toestel. Meer daarover bij het downloaden hieronder.​​​​​​
Let op
 • De softwarebestanden zijn zip-bestanden. U dient eerst het gedownloade bestand uit te pakken voordat u kunt starten met de installatie. Er zijn op het internet heel wat gratis manieren beschikbaar om zip-bestanden uit te pakken.
 • Voor MAC-gebruikers zijn er vanaf versie 13.5.2 twee installatie-bestanden beschikbaar, afhankelijk van het type processor/chip van het toestel.
  • Hebt u een toestel met de M1-chip? U moet handmatig installeren. Gebruik het installatiebestand “MacOS (arm)”
  • Hebt u een toestel met Intel-processor? U kunt deze versie installeren via de automatische update. Indien er toch problemen zouden optreden, kunt u best de versie de-installeren en vervolgens handmatig installeren. Gebruik dan het installatiebestand “MacOS (64 bit)”.
  • Tip: bent u niet zeker over welke type toestel u beschikt? U kunt dit eenvoudig opzoeken op uw toestel door naar het venster “About this mac” te navigeren. Meer informatie leest u op deze support-pagina van Apple(opent in nieuw venster) zelf.

Weetjes

 • U kunt deze softwareversie voor alle gewesten gebruiken. Projecten van het Waalse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen niet geconverteerd worden naar een Vlaams project, en omgekeerd.
 • Projecten met een aanvraagdatum van de vergunning of meldingsdatum voor 1 januari 2012 kunt u niet invoeren. Gebruik voor deze projecten de EPB-software Vlaanderen.

Meer over EPB-Software 3G