Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlimpers Kern Vlimpers voor HR

Vlimpers Kern

Vlimpers Kern is het standaard personeelssysteem van de Vlaamse overheid. Op deze webpagina krijg je als HR-medewerker meer informatie over dit systeem en Vlimpers-berichten. Verder lees je hoe je navigeert in Vlimpers.

Wat?

Vlimpers Kern is het standaard personeelssysteem waarmee de Vlaamse overheid haar personeelsgegevens, functiegegevens en personeelsafwezigheden beheert. Het is ook de basis voor de loonberekening en loonadministratie. Vlimpers werkt met ‘selfservice’ voor personeelsleden en leidinggevenden.

Het systeem gebruikt volgende termen:

  • Vlimpersnummer: elk personeelslid krijgt een uniek personeelsnummer dat bestaat uit zes cijfers.
  • arbeidsrelatie: de arbeidsrelatie is het contract met de organisatie. De arbeidsrelatie kan slechts wijzigen in een aantal gevallen zoals bijvoorbeeld bij een wijziging van RSZ-categorie of bij een wijziging van organisatie naar een andere juridische entiteit.
  • Elvirenummer: alle gegevens uit Vlimpers worden doorgestuurd naar de loonmotor ‘Elvire’. Elk personeelslid dat moet doorstromen naar de loonmotor heeft een ‘Elvirenummer’.
  • rollen: lees meer op de webpagina ‘toegangsbeheer’ over alle rollen in Vlimpers.(opent in nieuw venster)

Hoe navigeren in Vlimpers?

Navigeren in Vlimpers doe je met behulp van de tegels op je intropagina of via het navigatie-icoon. Iedereen heeft minimaal één intropagina in Vlimpers, namelijk je Selfservice werknemer. Als HR-businesspartner of -specialist heb je leesrechten tot alle schermen in Vlimpers. Dat betekent dat je zelf geen gegevens kunt aanpassen, maar ze wel kunt raadplegen.

Goed om te weten

Je kunt ook zelf een nieuwe intropagina met zelfgekozen tegels aanmaken. Zo hoef je het navigatiepad niet altijd opnieuw te volgen en heb je sneller toegang tot je gegevens. Lees meer in de Vlimpers-handleiding over navigeren in Vlimpers(opent in nieuw venster).

Vlimpers-berichten

Op de ‘Processen AgO’ klantensite vind je een overzicht van wie welke e-mail of boodschap ontvangt vanuit Vlimpers voor welke specifieke reden.

De weergave van de lijst staat standaard op ‘DCPA’ en is gestructureerd volgens de AgO-processen. Via het menu rechts bovenaan kun je ook ‘HRTD’ selecteren als weergave waardoor je meer technische details ziet in het overzicht van de Vlimpers-berichten. Deze weergave is een sortering volgens de systeem-modules (zoals Leren, PLOEG of Afwezigheidsbeheer).

Gebruik de nieuwste versie van je internetbrowser

Om Vlimpers optimaal te kunnen ervaren, moet je over de nieuwste versie van je internetbrowser beschikken. Bij oudere versies zullen schermen er misschien anders uitzien of zullen bepaalde functionaliteiten niet werken. Bij zeer oude browsers wordt surfen zelfs onveilig.