Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuwe uitdaging via horizontale mobiliteit Loopbaan en ontwikkeling

Nieuwe uitdaging via horizontale mobiliteit

Wil je een andere uitdaging binnen dezelfde of een lagere rang? Dat kan via ‘horizontale mobiliteit’. Je gaat dan in een nieuwe functie aan de slag binnen je eigen organisatie of elders in de Vlaamse overheid. Zo verrijk je jouw ervaring, kennis en competenties.

Voor wie?

  • Je bent statutair of contractueel bij de diensten van de Vlaamse overheid.
  • Je zoekt een nieuwe uitdaging binnen de Vlaamse overheid en je komt in aanmerking voor ‘horizontale mobiliteit’ (zie procedure).

Wat?

Je kunt op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging via ‘horizontale mobiliteit’. Dit betekent dat je via een interne procedure solliciteert voor een nieuwe statutaire (of contractuele) functie in dezelfde of een lagere rang (bijvoorbeeld A1, B1, C1, D1, A2, B2, C2, …). Dit kan zowel binnen als buiten je departement of agentschap.

Procedure horizontale mobiliteit

  • Je stelt je kandidaat voor een vacature die is opengesteld via horizontale mobiliteit. Let op de specifieke voorwaarden in het selectiereglement bij de vacature. Je kunt enkel deelnemen aan de procedure als je hieraan voldoet.
  • Je doorloopt de procedure die wordt beschreven in het selectiereglement bij de vacature.
  • Het departement of agentschap waarbij je solliciteert kiest de meest geschikte kandidaat.
  • Je neemt de nieuwe functie binnen de 3 maanden na de selectie op. Dit gebeurt steeds in overleg tussen je huidige en toekomstige werkgever.
  • Ben je statutair? Dan kun je geen verlof nemen voor een nieuwe statutaire functie via horizontale mobiliteit.
  • Ben je contractueel? Dan kun je gebruik maken van ambtshalve onbetaald verlof voor de duur van de proeftijd van de nieuwe statutaire functie via horizontale mobiliteit. Dit geeft je een terugkeeroptie als de proeftijd slecht zou aflopen.

Hoe zet je de 1ste stap?

Alle interne vacatures vind je op Werken voor Vlaanderen. Ga naar ‘Bekijk onze openstaande vacatures’ en filter vervolgens op ‘interne vacature’.