Gedaan met laden. U bevindt zich op: Weg met wegwerp Nieuwsberichten

Weg met wegwerp

Nieuwsbericht
14 november 2023

Tijdens de Europese week van de afvalvermindering van 18 tot en met 26 november zet Het Facilitair Bedrijf zich extra in om afval te beperken.

Help mee!

Gebruik herbruikbare flessen en verminder afval
In al onze kantoorgebouwen kan je je herbruikbare fles gratis vullen met water of spuitwater. Op die manier drink je gratis en help je het milieu.

Gebruik een brooddoos en verminder afval
Sommige mensen verpakken hun boterhammen of lunch in aluminiumfolie. Aluminiumfolie is zeer vervuilend omdat het niet recycleerbaar is en daardoor altijd terechtkomt bij het restafval. Vind je een brooddoos lastig omdat die veel plaats inneemt? Weet dan dat er ook brooddoeken zijn waar je je boterhammen proper en makkelijk in kan inpakken.

Acties in de gebouwen - Drink slim, drink duurzaam

Acties in de Europese week van de afvalvermindering van 18 tot en met 26 november:

  • Koop je een koffiebeker in de koffie- of broodjesbar: dan vullen we hem de eerste keer gratis met koffie, thee of chocomelk.
  • Koop je een drinkfles in de koffie- of broodjesbar: dan vullen we deze de eerste keer gratis met lekkere huisbereide limonade.

Herbruikbaar materiaal aankopen bij Het Facilitair Bedrijf

Er is een nieuw gamma van herbruikbare materialen te koop in de koffiebars van Het Facilitair Bedrijf. Maar weet dat je ook steeds eigen beker of kommetje mag meenemen van thuis.