Gedaan met laden. U bevindt zich op: Detacheringen Loopbaan en ontwikkeling

Detacheringen

Via een detachering kun je je Vlaamse expertise naar een internationaal niveau brengen. Je gaat dan aan de slag in een internationale organisatie of Europese instelling. Zo'n detachering duurt meestal enkele jaren. 

Goed om te weten

Meer informatie over verlof voor tijdelijk werk bij bepaalde externe werkgevers lees je op de webpagina ‘Tewerkstelling bij andere werkgever en detachering’.

Voor wie?

  • Je bent statutair of contractueel bij de diensten van de Vlaamse overheid.
  • Je wil je expertise inzetten in een internationale organisatie of Europese instelling.

Wat?

  • Een vorm van tijdelijke personeelsmobiliteit.
  • Het Vlaamse personeelsstatuut voorziet in een ‘ambtshalve’ (lees: automatisch) ‘verlof voor opdracht’ voor de ambtenaar, zonder tijdsbeperking.

Het verlof voor opdracht is beperkt tot maximaal 4 jaar. Je ontvangt geen loon van de Vlaamse overheid tijdens je verlof voor opdracht.

Detachering bij de Europese Commissie

Bij de Europese Commissie kun je je laten detacheren als ‘gedetacheerd nationaal deskundige’ (GND). Een GND kan gedetacheerd worden voor ten minste 6 maanden en ten hoogste voor 4 jaar. De werkgever moet de GND blijven doorbetalen.

De Commissie betaalt in principe een tegemoetkoming in de extra kosten van wonen en werken in het buitenland. Dit is niet het geval voor Belgen gedetacheerd aan diensten in Brussel, wel voor Straatsburg en Luxemburg.

Hoe stel ik me kandidaat?