Gedaan met laden. U bevindt zich op: Opleidingsaanbod procesbegeleiding Procesbegeleiding

Opleidingsaanbod procesbegeleiding

Begeleid jij als medewerker van de Vlaamse overheid groepen en de daarbij horende processen? Wil je leren hoe je overlegmomenten, zoals bijvoorbeeld een brainstorm, intervisie of focusgroep, optimaal en gestructureerd organiseert? Dan kun je je vaardigheden hierrond verder ontwikkelen en gebruikmaken van een opleidingsaanbod.

Voor wie?

  • Je werkt binnen de diensten van de Vlaamse overheid en je begeleidt groepen vanuit je rol als leidinggevende, projectleider, teamcoach, HR-medewerker, OO-medewerker, … .
  • Je wilt leren hoe je professioneel overlegt om zo in groep vlotter het vooropgesteld doel te bereiken.

Basisopleiding

Tijdens de basisopleiding ‘Faciliteren van groepen’ krijg je de belangrijkste methodieken en technieken aangeleerd om tijdens het begeleiden van groepen tot gedragen resultaten te komen. Zo realiseer je tijdens overlegmomenten een optimale doorstroom van informatie, besluitvorming en betrokkenheid.

De opleiding duurt 2 dagen, is praktijkgericht en koppelt inzichten aan praktische toepassingen. Lees meer en schrijf je in via Vlimpers Leren(opent in nieuw venster).

Vervolgtraject

Volgde je de basisopleiding al, en wil je je verder professionaliseren? Dan kun je je aanmelden bij de pool van procesbegeleiders van de Vlaamse overheid. Als lid van de pool krijg je de kans om je verder bij te scholen tot professioneel procesbegeleider aan de hand van verschillende masterclasses:

Je stelt in ruil je deskundigheid beschikbaar en ondersteunt collega’s uit andere entiteiten bij het begeleiden van groepen en processen.

Lees meer op de webpagina ‘Professionalisering pool procesbegeleiders’.