Gedaan met laden. U bevindt zich op: Pool procesbegeleiders Procesbegeleiding

Pool procesbegeleiders

Ben jij op zoek naar concrete ondersteuning bij het begeleiden van groepen en de daarbij horende processen? Wil je hulp bij het plannen van overlegmomenten, zoals bijvoorbeeld een brainstorm, intervisie, focusgroep of workshop? Of sta je voor een complex probleem? Dan kun je een beroep doen op de pool van procesbegeleiders van de Vlaamse overheid.

Voor wie?

 • Je werkt binnen de diensten van de Vlaamse overheid en je begeleidt groepen vanuit je rol als leidinggevende, projectleider, teamcoach, HR-medewerker, OO-medewerker, … .
 • Je bent op zoek naar ondersteuning in de begeleiding van groepen en de daarbij horende processen.

Wat?

De pool van procesbegeleiders van de Vlaamse overheid bestaat uit collega’s die hun deskundigheid ter beschikking stellen en je helpen bij het begeleiden van groepen en de daarbij horende processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan missie/visie-oefeningen, brainstormsessies of intervisies.

De poolleden treffen elkaar in opdrachten, tijdens masterclasses of op netwerkmomenten. Ze hebben naast een grote gedrevenheid een specifieke basisopleiding achter de rug om processen te faciliteren.

Ontdek in deze video wat een procesbegeleider voor jou kan betekenen.

Inhoud is aan het laden

Verloop

 • Stap 1

  Je meld je aan bij de coördinator van de pool van procesbegeleiders. Die boekt vervolgens een eerste kennismakingsgesprek in (zie ‘Hoe aanvragen?’). Tijdens dit gesprek wordt onderzocht of je vraag kan worden opgenomen binnen de pool.

 • Stap 2

  Indien je vraag kan worden opgenomen binnen de pool, koppelt de coördinator je aan een procesbegeleider en wordt er een intakegesprek ingepland. Je ontvangt een vragenlijst ter voorbereiding.

 • Stap 3

  Na het intakegesprek, werkt de procesbegeleider samen met jou een concreet draaiboek uit rond product, proces of procedure.

Informatie voor (toekomstige) poolleden

Maak je deel uit van de pool van procesbegeleiders, en ben je op zoek naar meer informatie over de werking van de pool en verdere professionalisering? Of ben je geïnteresseerd om toe te treden tot de pool? Lees meer op de webpagina ‘Professionalisering pool procesbegeleiders’.