Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontlenen en reserveren Bibliotheken Vlaamse overheid

Ontlenen en reserveren

In de bibliotheek van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken kun je publicaties ontlenen en naar je werk- of thuisadres laten opsturen. Je kunt ook publicaties opvragen uit andere bibliotheken in België of het buitenland, of voorstellen om een publicatie aan te kopen. Lees op deze pagina meer over de voorwaarden.

Voor wie

  • Je bent een medewerker van de Vlaamse overheid.

Publicaties zoeken en ontlenen

In de bibliotheekcatalogus kun je publicaties opzoeken en ontlenen(opent in nieuw venster).

Als het werk beschikbaar is, kun je het ophalen in de bibliotheek of laten opsturen naar je werkadres. Als het werk is uitgeleend, dan wordt het gereserveerd.

Je kunt ook een kopie van een tijdschriftartikel aanvragen.

Collectie

In de bibliotheek vind je informatie die beleidsdomeinoverschrijdend relevant is, en gericht is op de ondersteunende processen in de organisatie, zoals management, openbaar bestuur en overheidsmanagement, personeel en organisatie, communicatie en media, ICT, recht.

Publicaties ontlenen uit andere bibliotheken

Wil je om professionele redenen een publicatie ontlenen uit een andere bibliotheek (overheidsbibliotheken, openbare bibliotheken en wetenschappelijke bibliotheken in België en het buitenland)?

De bibliotheek kan boeken en tijdschriften opvragen en bezorgen aan jou. Stuur de referentie van de publicatie die je wilt opvragen naar bibliotheek.dkbuza@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

De leveringstermijn van documenten via het interbibliothecaire leenverkeer is afhankelijk van de uitlenende bibliotheek. Tijdschriftartikelen worden digitaal doorgestuurd.

Uitleenvoorwaarden

Boeken kun je lenen. Tijdschriften en overheidspublicaties kun je alleen in de leeszaal raadplegen.

Je kunt zes boeken lenen.

De uitleenperiode is drie weken. Je kunt de uitleentermijn verlengen, tenzij een andere lezer het werk heeft gereserveerd.

Als lener ben je verantwoordelijk voor de geleende werken. Geef geen geleende werken door aan derden. Verlies en beschadiging van een werk moeten worden vergoed.

Reserveren

Werken die zijn uitgeleend, kun je op jouw naam reserveren. Een gereserveerd werk blijft 10 dagen voor jou voorbehouden.

Kopiëren en scannen

In de leeszaal staat een kopieer- en scantoestel ter beschikking.

Bij het kopiëren en scannen moet je rekening houden met de geldende wettelijke normen. Je mag alleen gedrukte of digitale kopieën van artikels en boekfragmenten maken voor privégebruik, voor wetenschappelijk onderzoek of voor intern gebruik in uw dienst. De bibliotheek is niet aansprakelijk voor overtredingen van de reprografiewetgeving.

Kopiëren en scannen is gratis voor de personeelsleden van de Vlaamse overheid.