Gedaan met laden. U bevindt zich op: Eten en drinken in het Belpairegebouw Marie-Elisabeth Belpairegebouw

Eten en drinken in het Belpairegebouw

Honger of dorst? Het restaurant, de broodjesbar en koffiebar in het Belpairegebouw in Brussel helpen je uit de nood!

Restaurant

Het aanbod wordt geleidelijk opgestart:

 • Soep en saladbowls sinds 27 februari 2024
 • Desserts volledig aanbod sinds 15 april 2024
 • 2 à 3 warme schotels (incl. veggie/vegan) sinds 29 april 2024
 • Vanaf 2 september 2024: volledig aanbod

Openingsuren: van 11.30 tot 13.30 uur

De foodcourt (oftewel het personeelsrestaurant) bestaat uit verschillende verkooppunten, elke “shop” heeft een eigen afrekenpunt en je kan er naast het specifieke aanbod ook dessertjes en drankjes kopen.

 • De brasserie werkt zoals we het nu kennen in de andere grote kantoorgebouwen: je kiest je vlees, vis of vegetarische hoofdcomponent en je bedient jezelf daarna bij de groente- en zetmelentoog. Daarna reken je zelf af aan de zelfscankasssa’s.
 • Kies je voor grill/teppanyaki/spit of pasta/wok/pizza dan zal de cateringmedewerker al voor jou afrekenen terwijl je staat te wachten op je schotel.
 • Salades & soepen: hier vind je een uitgebreid aanbod aan salades en soepen. Aan deze shop zal er een uitgebreid aanbod van verse groenten zijn, zodat je zelf je salade kan samenstellen. Je vindt er ook verschillende soepen, naast de dagsoep die je ook in de brasserie en bakkerij kan aankopen. Je werkt je salade af aan de grote kruidencorner met (verse) kruiden, olies, azijnen, dressings,…
  Ook je soep kan je afwerken met garnituren zoals croutons,… Om de wachtrijen te spreiden is er gekozen om 2 “togen” te voorzien waar je al dit lekkers zelf kan opscheppen.

De ‘foodcourt’ is modulair in tijd en polyvalent in te delen. Zo kunnen buiten de middagdienst, bepaalde shops gebruikt worden wanneer je een event organiseert in het gebouw.

Bakkerij

Openingsuren: van 7.30 tot 14.30 uur
Volledig aanbod ter plaatse en je kan ook bestellen via Lunchbox Vlaanderen (afhalen in de automatenzone)

De bakkerij ligt centraal in de zitzone van het restaurantgedeelte, en heeft een aangename setting. Ze is ingedeeld in 2 ‘zijdes’. Je zal er de hele dag een gevarieerd aanbod hebben: ‘s ochtends vind je er alles voor een heerlijk ontbijt, tijdens de middag vind je langs de ene zijde kant en klare broodjes en aan de andere zijde kan je een broodjes op maat vragen. Op die manier spreiden we de wachtrijen en hoef je als klant die een kant en klaar broodje wilt, niet in dezelfde rij aan te schuiven als je collega die een broodje op maat wilt.
Ook als er een event is, kan de bakkerij ondersteuning bieden bij de catering.

Afhaalpunt van catering voor vergaderingen

 • De vergaderservice is beperkt tot de vergaderverdieping +3 en +5. Het Facilitair Bedrijf verzorgt ook de catering in de polyvalente ruimte op het gelijkvloers en de catering op verdieping +1.
 • Er kan catering besteld worden op de overige verdiepingen, maar die haal je dan zelf af aan de bakkerij. Wat overblijft, breng je terug naar de bakkerij.

Koffiebar

Openingsuren: van 7.30 tot 16.30 uur

In de koffiebar op de eerste verdieping kan je doorlopend terecht voor verschillende warme en koude drankbereidingen, soep (vanaf 10 uur), vers gemaakte broodjes, ontbijtkoeken, koude snacks (wraps, saladebowls,...), diverse desserten, vers fruit, yoghurt en granola.

De centrale koffiebar heeft een bemande en onbemande zone. De onbemande zone zal in het begin dienen als uitgifte voor bestellingen van Lunchbox Vlaanderen. Later is het de bedoeling om daar ook bestelzuilen te installeren waarbij je een bestelling kan ingeven, waarbij we die onmiddellijk klaarmaken.

Aan de zitzone aan de koffiebar heb je toegang tot het terras in de serre.

Automaten

Op de eerste verdieping staan een aantal cateringautomaten.

Op de kantoorverdiepingen bevinden de koffiemachine en waterkoeler zich in de koffiehoek/ pauzeruimte.

Betalen

Betalen in het restaurant, broodjes- en koffiebar gaat enkel digitaal: met je maaltijdcheques of bankkaart.

Catering nodig bij je vergadering of event?

Via Facilipunt kan je catering bestellen voor vergaderingen en events.

De vergaderservice is beperkt tot de vergaderverdieping +3 en +5. We verzorgen ook de catering in de polyvalente ruimte op het gelijkvloers en de catering op verdieping +1.

Er kan catering besteld worden op de overige verdiepingen, maar deze wordt dan afgehaald (en teruggebracht) aan de bakkerij.