Maak uw gebouw energiezuinig

Met een goede isolatie bespaart u de helft op uw verwarmingskosten. Het loont ook de moeite om te investeren in beglazing, een energiezuinige verwarmingsinstallatie en groene energie.

Bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag of een melding nodig is, zullen altijd aan de energieprestatieregelgeving (EPB) moeten voldoen.

Bereken de terugverdientijd van uw investering

Hoeveel geld kunt u besparen met bijvoorbeeld een energiezuinige condensatieketel of een zonneboiler?

Op de Zonnekaart Vlaanderen ((opent in nieuw venster)) kunt u (op basis van een adres) zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler. Op basis van een adres biedt de Zonnekaart u een inschatting van de kostprijs van een installatie, terugverdientijd, winst per jaar, ...

Met de online calculators van Fluvius ((opent in nieuw venster)) kunt u berekenen hoe snel u een investering kunt terugverdienen. U kunt de energiewinst berekenen van:

  • dakisolatie
  • muurisolatie
  • vloerisolatie
  • raamisolatie.

Lenen om te investeren in energiebesparende maatregelen

Soms hebt u niet onmiddellijk het geld beschikbaar om energiebesparende investeringen te doen. Maar zelfs met weinig spaargeld kunt u uw woning energiezuinig maken. Er zijn speciale leningen die u daarbij kunnen helpen.

Premies voor energiebesparende maatregelen

Investeren in energiebesparing wordt door de overheid nog steeds sterk aangemoedigd. Voor verschillende investeringen kunt u een premie krijgen.