Rekeningnummer registreren

Hebt u een brief ontvangen en komt u dus in aanmerking voor de jobbonus? Dan moet u uw rekeningnummer registreren in Mijn Burgerprofiel(opent in nieuw venster). U zult zich eerst moeten aanmelden met een digitale sleutel.

Om het rekeningnummer te registreren, moet u een aantal stappen doorlopen.

  1. Surf naar burgerprofiel.be(opent in nieuw venster)
  2. Meld u aan met itsme, uw identiteitskaart en kaartlezer, een app of sms.
  3. U bent nu op uw burgerprofiel. Klik bovenaan rechts op uw naam en dan op ‘Uw gegevens bij de overheid’.
  4. Ga naar beneden en klik op ‘Werk, functies en mandaten’.
  5. U bent er bijna! Klik in de tekst over de jobbonus op ‘Vul uw gegevens in’.
  6. Duid aan of u uw rekeningnummer wil registreren voor de jobbonus of de jobbonus plus.
  7. Vul in de lege balk uw rekeningnummer in en klik op de blauwe knop. Denk erom dat u alleen een Belgisch rekeningnummer kunt registreren.

Instructievideo 'Hoe registreer ik mijn rekeningnummer?'

Inhoud is aan het laden

Hebt u hulp nodig om voor de eerste keer aan te melden via Mijn Burgerprofiel? Meer informatie en instructievideo’s over aanmelden via Mijn Burgerprofiel vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

Lukt het niet om uw rekeningnummer te registreren? Dan kunt u terecht bij het gratis informatienummer 0800-61106 voor hulp (vanuit het buitenland: +32 2 553 1700). Dat nummer is elke werkdag te bereiken tussen 9 en 19 uur.

Rekeningnummer wijzigen

Wilt u uw al geregistreerde rekeningnummer wijzigen? Dat kan alleen als u de brief met het rekeningnummer nog niet ontvangen hebt. In Mijn Burgerprofiel(opent in nieuw venster) kunt u via de tab ‘Werk, functies en mandaten’ doorklikken naar ‘Contactvoorkeuren’. Geef het nieuwe rekeningnummer in en druk op “wijzigingen opslaan”.

Zodra u de brief ontvangen hebt, kunt u uw rekeningnummer niet meer veranderen!

Geen brief ontvangen?

Hebt u geen brief ontvangen? Dan komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor de jobbonus, ook als u al een rekeningnummer zou geregistreerd hebben. Lees hier wat u kan doen als u hier niet mee akkoord gaat.(opent in nieuw venster)

Veelgestelde vragen